Hlavní obsah
Názory a úvahy

P. Fiala: Pokud padne Ukrajina, padneme všichni…

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Anebo jsem něco vytrhl z konceptu?

Článek

ČR vstoupila do NATO snad především z důvodu, že její bezpečnost bude zastřešována a zajišťována i naší účastí ve vojenském paktu NATO.

Uvedený „povzbudivý “ výrok vypovídá podle mého soudu o tom, že P. Fiala nevěří v smysluplnost existence NATO a nemá ani důvěru v naši armádu?

V každém případě se jedná z úst vrcholného politika o upřímné přiznání jeho „optimistického“ náhledu na bezpečnost ČR, potažmo na naši „skvělou“ budoucnost.

Pan premiér by tedy mohl ještě rozvinout svoji představu o budoucnosti země, které aktuálně vládne, v případě alternativy, že Ukrajina ve válce s Ruskem podlehne.

Nepochybuji o tom, že P. Fiala svoji bezpečnost a bezpečnost své rodiny má již zajištěnou, k čemuž NATO zřejmě skutečně nepotřeboval.

Takže premiér ČR vlastně otevřel diskusi o smysluplnosti dalšího trvání vojenského paktu NATO, alespoň v současné podobě, kterému, jak mimoděk přiznal, pokud přímo nedůvěřuje, tak alespoň má o něm pochybnosti.

Takové sdělení vrcholného politika občana skutečně „potěší“, „pozitivně motivuje“, tedy zcela „uklidňuje“.

Anebo jsem něco vytrhl z konceptu?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz