Hlavní obsah

Porušují-li vědomě policisté zákony…

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Měli by policisté být kárně řešeni, anebo by stačilo, že se budou stydět tak, že to nikdo neuvidí ?

Článek

Není na menším, bývalém okresním městě Zlínského kraje až tak obvyklé, vidět policejní hlídku na koních.

Jako zjevení vám proto přijde, jestliže se k vám, jako k chodci zvolna přibližují vedle sebe z  protisměru cca nejméně 300 m dlouhé rovné ulice. Jeden z nich po chodníku, druhý ve směru po vyznačené stezce pro cyklisty, která je součástí jednosměrné silniční komunikace, vedoucí však poněkud neobvykle ve směru proti cyklistické stezce.

Předpokládám nesprávně, že chodník je toliko pro chodce a  že policista jedoucí na koni po chodníku v šiři cca 1  m z něj alespoň před vámi sejde.

Na jezdce na koni se podle zákona o pozemních komunikacích vztahují přiměřeně stejná pravidla, jako pro řidiče motorových vozidel.

Oba policisté ČR porušili citovaný zákon. Jeden jízdou po vyznačené stezce pro cyklisty, druhý po chodníku pro chodce.

S policistou při jízdě na koni po chodníku jsem se těsně míjel, což jemu zřejmě nevadilo, a mně pochopitelně dost.

Na mé zvolání : Policisté za porušování zákona by jste se měli stydět, nebyla z jejich strany žádná odezva a volně pokračovali v jízdě ve stejné sestavě, jakoby se jednalo o pouze jim ( a koním) vyhraženou stezku, podle pravidla většího a silnějšího.

Mými opakovanými postřehy z tohoto města je, že se chodník, jako vyhražený prostor pro chodce stále výrazněji zmenšuje, mimo jiné i  nárůstem parkujících automobilů na nich a dokonce na průzích městské zeleně, s tichým souhlasem policie.

P.S. V uvedeném příběhu oba policisté měli na sobě reflexní vesty s označením „policie“. Že by falešná policie? Nerad bych ublížil pravým zaměstnancům policie.

Stalo se dne 15.5.2023 kolem 11. 00 hod. v prostoru mezi Psychiatrickou nemocnicí a Květnou zahradou.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz