Hlavní obsah
Názory a úvahy

Příspěvek k ukončení Ruské agrese

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Co mohou a musí udělat příznivci Ruska pro ukončení války.

Článek

K útočné válce Ruské federace proti Ukrajinské republice je u nás většina zastánců názorů protiruských, ale jsou i zastánci názorů proruských.

Názor protiruský nebo proruský je stále názor.

Naši čelní současní i bývalí politikové z obou názorových táborů holdují verbálně pro ukončení války.

Shodují se zejména v tom, že odsuzují lidské oběti, které prodlužováním války se budou stále zvyšovat.

Liší se v podmínkách, za nichž by měla být válka ukončena.

Konzistentně proruský politik Radek Vondráček projevil v diskusním pořadu představu o uzavření příměří mezi válčícími státy, s poukazem zejména na humanitární dopady války.

Takový návrh v našich médiích má nádech populismu, pokud sám pro ukončení války nic neudělá, ač by jako jeden z mála mohl a měl.

Je na čase, aby i další proruští politici (včele s Klausem, Zemanem, a další) své lidské cítění doložili osobní angažovaností. Osobní angažovaností adresně vůči tomu, kdo válku zahájil a stále ji vede s možnými nedozírnými následky.

Proč by se měli osobně angažovat proruští politikové u nejvyšších ruských politiků za ukončení války?

Nejvyšší vedení Ruské federace nebude z pochopitelných důvodů naslouchat protiruským politikům.

Je známo, že zejména jmenovaní mají z dob nedávných, kdy zastávali nejvyšší státní funkce vřelé osobní vztahy s nejvyššími představiteli Ruska.

Např. Jak bylo medializováno, R. Vondráček při nedávné návštěvě Ruska ještě jako předseda Poslanecké sněmovny dokonce navrhl vládnoucí straně Jednotné Rusko užší spolupráci s hnutím ANO, jehož byl a doposud je místopředsedou.

Je tu nezastupitelná příležitost pro proruské politiky, aby využili svých osobních kontaktů k podněcování nejvyšších představitelů agresora k ukončení válečného konfliktu, v souladu se svými verbálními mediálními postoji k ní.

Kdyby učinili to, co mohou a je to snad i jejich lidskou a občanskou povinností, přispělo by to k jejich věrohodnosti, pokud však o to stojí.

V ideálním případě by tak měli, dokud je čas, učinit nejen čeští proruští politikové, ale i proruští politikové na celém světě.

V zájmu zachování života na Zemi.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz