Hlavní obsah

První dáma Eva Pavlová si už brzy může přijít na pěkný balík

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Seznam.cz

Téma je ze strany vládnoucích politiků provokace, test, kolik občané vydrží, anebo žádost o ukončení jejich vlády, protože se jim již vládnou nechce ?

Článek

Všeobecným strategickým heslem dřívějšího režimu bylo: "Dohnat a předehnat "Kancelář prezidenta republiky se jej nadále drží bez ohledu na ekonomickou situaci v naší zemi.

Po první dámě USA by paní Pavlová byla druhou první dámou, a to hned našeho státu , která by byla finančně podporována z předluženého státního rozpočtu jako manželka prezidenta, ač jí náleží výsluha v nadstandartní výši ve vztahu ke starobním důchodům i k průměrné mzdě ( t.j. odměna za práci) jako bývalé důstojnice Československé lidové armády.

V pozici první dámy je výsostně jejím osobním rozhodnutím, zda se bude prezentovat jako modelka ( jak činí doposud).

Dříve, pokud někdo byl morálně odsuzován za požívání alkoholu, bylo nutno mu přiznat jeho argumentaci : Piji, ale za svoje.

Zda chce první dáma být stále a všude v blízkosti svého manžela při výkonu jeho povolání , tím neplní žádnou zákonnou povinnost, ale své osobní, nebo manželovo přání.

Pokud by na osobní přání manželky funkcionáře, či na přání funkcionáře samotného mělo být reagováno finanční podporou ze státních prostředků , potom záměr finančně podporovat první dámu by měl být uplatnitelný na manželky či manžele ministrů, premiérů, soudců, poslanců, senátorů, jako představitelů státních moci výkonných, zákonodárných a soudních.

Finanční podpora první dámy nemůže být již pojmově mzda , ani plat. Byla by to sociální peněžní podpora.

Zda prezident a jeho manželka splňují podmínky sociální peněžní potřebnosti ze státních prostředků je dotaz na osoby , kterých se to týká, tedy na ně samotné.

O sociální podporu každý potřebný občan si má možnost sám požádat. Zatím tak učinila prezidentská kancelář. Učinila , či učiní tak první dáma?

Pokud k takovému záměru bude prezident a jeho manželka mlčet , navíc v době, kdy špatně placení a pracující státní úředníci, a některé jiné skupiny zaměstnanců jsou ve stávkové pohotovosti , vystaví si tím vlastní etické vysvědčení.

Z toho by bylo potom možno usoudit na to, koho máme na Hradě.

Nicméně pokud by uvedený záměr přesto vyšel, bylo by spravedlivé, aby dosavadním prvním dámám ( Havlové, Klausové, Zemanové) bylo doplaceno jejich působení ve stejném společenském postavení po dobu, kdy jejich manželé zastávali úřad prezidenta.

Téma je ze strany vládnoucích politiků provokace, test, kolik a co občané ČR ještě vydrží, anebo se jedná z jejich strany o žádost k ukončení jejich vlády, protože se jim vládnout nedaří a ani se jim už vládnout nechce ?

A ještě k předmětnému návrhu Prezidentské kanceláře. Ten by mohl povzbudit a aktivizovat monarchisty.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz