Hlavní obsah

Putin, neúspěšný a zoufalý vůdce bývalé velmoci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

USA postupuje.

Článek

Je objektivní skutečností, že konec 20. století a počátek 21. století je ve znamení výrazného geopolitického postupu ideologického, ekonomického a zejména psychologicko-propagandistického vlivu USA na dění a změny ve východní Evropě.

USA od 90. let minulého století v Evropě výrazně postoupily na východ na úkor Ruské federace. Bývalé satelity SSSR a bývalé republiky SSSR, zejména pobaltské státy, se tak staly satelity USA.

Proces rozšiřování vlivu USA pokračuje přes aktivní „obranu“ Ruska, které ze zoufalství ztráty svého vlivu a území se uchýlilo k použití síly, vyvoláním agresivní války proti Ukrajině.

Ukrajina se stala otevřeným bojištěm mezi velmocemi RF a USA. Je válkou mezi nimi na území Ukrajiny.

Aktuálně je rozpoznatelné, že USA prostřednictvím svých zámořských satelitů, zejména prostřednictvím EU, cílí na další a zdaleka ne poslední skrytou expanzi na východ Evropy, např. na Moldavskou republiku.

USA za posledních 30let získala nezanedbatelný vliv na nezanedbatelném území Evropy.

Putin nezvládl svoji roli vládce jedné, dalo by se již říci, z bývalých světových mocností.

Zůstává proto otevřená otázka, kam až v křečích obrany proti historicky překonanému systému panujícímu v RF vůdce sáhne.

Sametová revoluce se v RF konat nebude již proto, že Putin neuspěl ve velmocenské diplomacii a proto přistoupil k zoufalému řešení k použití zbraní navenek, a není důvod se domnívat, že tak neučiní případně i uvnitř.

Nezastaví-li se expanze USA na poloostrově Evropa, jak bude pokračovat ve zbytku Euroasijského kontinentu ?

A to není dobrá vyhlídka nejen pro Rusko, ale i pro většinu našeho světa, ne-li pro celý svět.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz