Hlavní obsah
Názory a úvahy

Solidarita nejvyššího státního zástupce Stříže končí před prahem jeho domácnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Obnažení nejvyššího státního zástupce Stříže.

Článek

Bývalý vojenský prokurátor, nyní nejvyšší státní zástupce Stříž patří, alespoň pokud se týká platového zařazení, do kategorie ústavních činitelů, nejlépe placených úředníků v ČR.

Jeho plat v rozmezí mezi 250 000  Kč až 300 000 Kč měsíčně, kromě funkčních požitků jako osobní řidič, repre fond atd., mu nebrání v tom, aby veřejně hájil osobní finanční zájmy a zájmy své rodiny.

Jmenovaný prohlásil, že: Zmrazení platů soudců (tedy i státních zástupců) je neústavní.

A to přímo neústavní, ne ani protiprávní.

To říká veřejně právník, jehož dlouhodobé profesní zařazení je v oblasti trestního práva. Jen pro představu je to obdobné, jako by např. zubař mluvil do interní medicíny.

Zejména však z jím projeveného názoru je zřejmá pro dnešní dobu tolik potřebná solidarita vysokopříjmových, mezi které Stříž patří, s chudými.

A byl bych mu ubližoval, kdyby takto „solidární“ mezi ústavními činiteli byl jen on sám. Od počátku tohoto roku se zvýšily platy poslanců, soudců a státních zástupců v rozsahu od 15 000 Kč - 25 000 Kč měsíčně!

Co je třeba si pamatovat u těch, kteří se tváří jako ti spravedliví a nezávislí: Jejich smysl pro spravedlnost a nezávislost v lepším případě končí před prahem jejich domova, tj. pokud by chtěl někdo sáhnout na jejich osobní a rodinné zájmy.

Hanba takovým lidem natož ústavním činitelům, ač sami takovým studem netrpí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz