Hlavní obsah
Názory a úvahy

V čem jsou a budou poslanci a senátoři vždy ve shodě?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Novelu zákona o matrikách vnímám jako prokorupční.

Článek

Ponechám-li stranou vysoké příjmy parlamentních zastupitelů, které si schvalují a soustavně zvyšují bez ohledu na ekonomickou situaci státu, ponechám-li stranou, že u každého poslance a senátora je jejich plat pouze jedním z několika, neboť pokud se týká souběhu příjmů, u jediné profese, kterou je poslanec a senátor střet zájmů neexistuje a vše stíhají, co jiní zvládnou toliko v jedné profesi a za jeden příjem, nepochopil jsem ani novelu zákona o matrikách.

Byla schválena vládnoucími i opozičními politiky!

Proč by měl poslanec a senátor právo oddávat?

Už vidím, jak solventním snoubencům, případně jejich rodičům, nebude stačit, aby je oddával starosta, či pověřený člen rady, ale ten pravý pro vstup do společného života bude oddávající poslanec, nebo senátor, tedy žádné béčko…

Pochybuje snad někdo, že pokud si snoubenci zvolí poslance či senátora, bude se jednat o další zdroj příjmu z šedé zóny poslance či senátora ?

Nemám na mysli oficiální odměnu za vykonaný obřad, ale neoficiální „projev vděčnosti“, snoubenců, že měli „neobvyklého oddávajícího“. A na svatbě se nešetří, pokud na to mám.

Schází mi třeba i jediný racionální důvod pro to, proč by měl poslanec a senátor právo oddávat snoubence ?

Osobně novelu zákona o matrikách považuji za rezignaci současné vlády na boj proti korupci, tedy jako prokorupční.

Shoda vládnoucích a opozičních zastupitelů není náhodná.

Profesionální politikaření je nejvýnosnější byznys, a proto je přitažlivé pro mnohé občany, usilující o posty poslanců a senátorů, nemluvě o europoslancích, což je nejvyšší trafika, o kterou má zájem i Kalousek, jak jsem blíže rozvedl v jiném mém článku.

V čem jsou a budou poslanci a senátoři vždy ve shodě, bezohledu na jejich stranickou příslušnost ? V tom, v čem si každý z nich osobně polepší. Proto také usilovali a jsou, kde jsou. Zbývá jim už pouze prosadit, že ve svých křeslech budou doživotně a neodvolatelně.

Co kdyby pro poslanecké, senátorské a europoslanecké funkce platil zákaz vykonávat jiné placené funkce, zaměstnání a podnikání po dobu výkonu politických funkcí?

Řádně by docházeli do sněmovny a Senátu, jak od nepaměti dochází do zaměstnání každý zaměstnaný občan ČR . Nepřítomnost by nebyla omlouvána směšným odůvodněním, které zavedl bývalý předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček : “ Omluven z pracovních důvodů “, při výčtu nepřítomných poslanců, mnohdy pod polovinou počtu členů obou komor ( viz občasné televizní přenosy z Poslanecké sněmovny a Senátu).

Neumožnilo by to vstup do politiky slušným a kompetentním občanům bez vedlejších záměrů, kteří by ji dělali s vizí sloužit věci veřejné svědomitě a poctivě, jak strašně moc naše společnost potřebuje?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz