Hlavní obsah
Názory a úvahy

Umíte číst pravdu mezi řádky? Danuše Nerudová se nechala slyšet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Kandidátka na poslankyni Europarlamentu, anebo na funkci eurokomisařky ?

Článek

Nic proti ženám v politice.

Zatím jsem však ve vrcholné politice zaznamenal toliko neskromné a dravé kariéristky.

Danuše Nerudová se nechala slyšet, že má ráda velké výzvy, jako je stát se europoslankyní, anebo eurokomisařkou.

Společné těm, kterým se podařilo dostat se na vrchol národní či Evropské politiky není schopnost, pracovitost, skromnost, trpělivost pro kariérní postup po zásluze odspodu nahoru po té co něco dokázaly, ale vidina velkých výzev, které však pouze náhodou jsou spojeny s vysokými, a ještě vyššími příjmy.

Osobně jim říkám „rakeťačky“ ( s ostrým a strmým kariérním postupem).

Představitelkami rakeťaček, t.j. političek na nejvyšších stupních politické hierarchie, které ke svému vzestupu nepotřebovaly postup a zkušenosti z  komunální politiky, ale tryskový vzlet, jsou zřejmě vzory Danuše Nerudové jako např. Markéta Pekarová Adamová, Michaela Šojdrová a další.

Objektivně je však třeba dodat, že i mezi muži ve vrcholné politice je nemálo rakeťáků, z nichž nejznámější jsou např. Petr Pavel, Radek Vondráček a další.

Rakeťáci milují velké výzvy, ale pro velké peníze.

Neblaze proslulý Miloš Zeman měl v oblibě rakeťáky na jeho straně, vůči kterým veřejně projevoval uznání, včetně udělování státních vyznamenání ne za to, co dokázali ( což nemohli prokázat, neboť před startem nic nedokázali), ale za to, kde byli vystřeleni protekcí a jinými vlivy, tedy za to, co a kde jsou.

Přes sečtělost byl Miloš Zeman ve funkci velký manipulátor.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz