Hlavní obsah

Vláda dělá pro lidi co může…

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Pracovat pro lidi, anebo s lidmi není slovíčkaření.

Článek

V oblasti sociální, finanční, materiální a jiné výpomoci potřebným často slýcháváme, že vláda ČR pro ně dělá co může.

Jenže je nutno rozeznávat skutečně potřebné a nepotřebné.Posléze uvedení zneužívají dobrodiní na úkor prvně uvedených a celé společnosti.

Není na čase, aby vláda začala pracovat s potřebnými lidmi, a aby pomáhala jen těm skutečně potřebným?

Pracovat pro lidi, anebo s lidmi není slovíčkaření. Vidím v tom podstatný rozdíl co do obsahu pomoci potřebným.

Mezi potřebnými je totiž velký rozdíl, přičemž početně i objemově je největší pomoc poskytována většině nepřizpůsobivých, vychytralých, lenivých a pohodlných spoluobčanů, kteří zneužívají výhod, a které jim daný systém umožňuje.

Jedna z morálních a výchovných zásad vštěpovaná občanům již od útlého mládí v pohádkách je: že bez práce nejsou koláče. Tu však systém vládní pomoci potřebným v podstatě popřel.

Mohli by povídat lékaři, jak se po zrušení regulačního poplatku ve výši 30 Kč markantně zvýšila návštěvnost pacientů simulantů a hypochondrů, na úkor skutečně potřebných , nemocných, což bylo snadno rozeznatelné po zavedení poplatku.

Mohli by vyprávět sousedé a známi nepřizpůsobivých, lenivých a pohodlných občanů, kterým vláda přispívá nemalými částkami, které jsou především těmi, co je pobírají použity na místo daného účelu jídlo , ošacení a pod., na cigarety, alkohol, drogy atd..

Takovou pomocí se zvyšuje četnost občanů příživníků, spekulantů a nefachčenků.

Neměla by vláda začít pracovat s lidmi, aby nastavila systém pomoci tak, že v životě není nic za nic, ale vždy něco za něco ?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz