Hlavní obsah
Názory a úvahy

Vstříc ke komunismu i bez vedoucí úlohy komunistické strany.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Jak to vidím já…

Čeho nedosáhli komunisté, daří se demokratům.

Článek

Až po převratu v roce 1989 v ČR se mnohým občanům téměř bezezbytku podařilo naplnit heslo komunismu: „Každému podle jeho potřeb“.

Malá odbočka, jak společenské zákonitosti fungují bez ohledu na politický systém: Komunisté predikovali, že psané právo postupně zanikne jako zbytečné, když společnost se bude řídit morálkou.

Právo postupně zaniká, neboť psaným právem se již téměř nikdo neřídí. A morálka…? Čím se dál budou řídit vztahy ve společnosti ?

S právem zaniká stát, ztrácí suverenitu. Komunisté vstup do evropského společenství nepredikovali, zato mlčky predikovali splynutí se SSSR.

Komunisté spěli k beztřídní společnosti, stalo se nyní. Nejsou dělníci, nejsou rolníci , všichni jsou jen intelektuálové. A zanikají i akademické tituly, protože základní vzdělání je vysokoškolské, na znalostech a dovednostech nezáleží.

Socialistickému občanovi se mělo dostat vše podle jeho zásluh. Zásluhy nás všech jsou stejné, protože všichni stejně a úspěšně předstíráme, že se o něco zasluhujeme.

Ba mílovými kroky jsme došli dál. Došli jsme ke komunismu i bez komunistů.

V komunismu se mělo dostat každému podle jeho potřeb. Ti chtiví, prozíraví, akutně potřební a další si o to aktivně a promptně řekli,  vzali si co potřebovali sami a mají.

Nyní je řada na ostatních, na zbytku společnosti, co ještě nemají, anebo mají stále málo.

Říkají si o vyšší platy, za které nic neslibují a slíbit nemusí, jako např. že budou řádně pracovat, dodržovat pracovní dobu v rámci které nepůjdou ke kosmetičce, kadeřnici , na tenis, golf atd. Jiní si říkají o vyšší zisky nezřízeným a živelným zvyšováním cen všeho.

Pokud se případně jedněm nebo druhým potřebného nedostane, je tu vláda, aby dala. A ta chce z důvodu pudu sebezáchovy dát.

Nesvéprávná vláda, která dává, i když již nemá z čeho, jen aby zachránila sama sebe. A osobní potřeby každého z nich jsou nemalé a hlavně bezmezné.

Proto také je nejžádanější profesí ne lékař, učitel, řidič atd. , t.j. ti kteří musí mít kvalifikaci a dovednost, ale politik, jehož jedinou, za to ne pro všechny z nás vrozenou kvalifikací, kterou je schopnost lhát a  předstírat bez uzardění.

Zdá se, že nyní již dokážeme dohlédnout i na problematickou budoucnost, pokud se nic nezmění…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz