Hlavní obsah
Aktuální dění

Proč se dává prostor příbuzným mlátičky z Plas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Ilustrační foto.

Českem otřáslo brutální napadení dvou Ukrajinek v Plasích. Policie vypátrala pachatele a soud jej poslal do vazby. A novináři se vydali za příbuznými zjišťovat, jak to vlastně bylo. Překvapivě se dozvěděli, že to bylo úplně jinak. A co jako čekali?

Článek

Lidský primitiv, nula jede autem. Pomyslí si, jak se pomstít Ukrajincům, v jejichž zemi zuří válka. Vyhlídne si ženy s dětmi, se dvěma kumpány je zmlátí a pomyslí si, „to jsem jim to natřel“, bez vědomí, jaké to může mít následky.

Policii trvá skoro dva týdny, než se odhodlá jej obžalovat. Můžeme spekulovat, zda to bylo tak dlouho, protože byl případ zmedializován, a tak začal být na vyšetřovatele tlak, nebo časová spojitost je pouhá náhoda. Tak jako tak pachatel byl vzat do vazby, Českem obletěly snímky pachatele.

Zbabělec, co je schopen zmlátit dvě ženy, se schoval pod tričko, aby lidi neviděli pravou tvář zrůdy. Nyní je ve vazbě, počkáme na soud. Tím celá kauza alespoň do řádného soudu měla skončit, spravedlnost učiněna, národ čeká další den plný neuvěřitelných zpráv z domova i zahraničí.

Není tomu tak. Novináři (bez bližší specifikace) se vydali jít případu ještě více do hloubky. Pomysleli si, že útočník potřebuje nějaký obhajující článek. Inu, vydali se do jeho domácího prostředí a dozvěděli se, že ženy byly opilé, že si to celé vymyslely, že to je vlastně hodný kolotočář a rybář, co nikdy nic neudělal, až na to, že jeho příspěvky na sociálních sítích jsou plné nenávisti.

Co jsme ale jako čekali? Že komunita ho odsoudí a řekne, že to přehnal? Že se bude za něj omlouvat? Nikoliv. Tato banda je stejná a dost možná přemýšlejí každý den, že udělají podobnou ohavnost. A opravdu se veřejnost musí dozvědět, že ho rodinný klub podporuje? Komu se tím prospěje?

Možná by bylo lepší některé případy ponechat, jak jsou, a nerozmazávat je dále. Opravdu potřebujeme znát názory obyčejných primitivů, co by byli schopni hájit cokoli? To je na konci srpna taková okurková sezóna? Snaha hnát se za senzací a za hlavní nejvyklikanější článek na internetu nás dovede do záhuby. K zamyšlení.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám