Hlavní obsah
Aktuální dění

Putinovci unášejí, bijí, mučí a znásilňují ukrajinské děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam.cz

Ilustrační foto

Nynější Rusko se dostalo na úroveň nacistického Německa a islámského státu. Tyto režimy rovněž unášely děti, které pak násilím nutily k převýchově v zájmu svých ideologií. Kreml dělá to samé.

Článek

Ta zpráva webu CNN Prima News mne šokovala. I když od Rusáků nelze čekat nic dobrého. Vychází z přesvědčivých důkazů shromážděných novináři britského deníku The Times. Podle nich byly do Ruska odvezeny statisíce ukrajinských dětí. Brutální praktiky převýchovných ruských táborů dosvědčují též samotné děti, které se podařilo dostat zpátky na Ukrajinu. Ty potvrzují, že jsou bity za za každou maličkost, mučeny, nuceny zpívat ruskou hymnu a třináctileté dívky jsou svými „vychovateli“ znásilňovány. Děti také dostávají málo jídla v kvalitě dobré tak pro prasata.

Už z toho důvodu jsou slušní Češi na straně Ukrajiny. Ještě jsou mezi námi lidé, kteří si dobře pamatují nacistické zločiny, mezi něž patřily i únosy českých dětí, většinou sirotků po zavražděných odbojářích. Ty, které nacisté uznaly za schopné poněmčení, byly dávány na převýchovu do správně ideologicky uvědomělých německých rodin. Rovněž islámský stát unáší malé chlapce a děvčata, ze kterých dělá bojovníky a sexuální otrokyně. Rusko se tedy dostalo do opravdu „vybrané“ společnosti.

Ono to zase tak neudivuje. Už v třicátých letech za Stalinem uměle vyvolaného hladomoru střílely hlídky NKVD pocházející z Ruska hladové ukrajinské děti, které si na polích chtěly utrhnout několik obilných klásků. To potvrzuje ve své knize Rudý hladomor historička Anne Applebaumová. Putinův totalitní režim s obnovenými gulagy, pronásledováním opozice, vraždami nepohodlných lidí, neexistencí nezávislé justice se k tomu hitlerovskému nacistickému velmi rychle přibližuje.

Ubližování bezbranným dětem je mimořádně odporné. Rusové tvrdí, že bojují s nacisty, jsou to však oni, kteří na Ukrajině prokazatelně používají nacistické metody včetně vraždění civilistů a ubližování dětem. Mezinárodní trestní soud (ICC) v Haagu vydal zatykač na ruského prezidenta Vladimíra Putina kvůli válečným zločinům, které páchá Rusko na Ukrajině, mezi ně patří i únosy ukrajinských dětí. Je to jen symbolické gesto, protože Putin se dobrovolně do Haagu před soud nedostaví a zemím, které jej uznávají, se bude vyhýbat. Svůj význam však přesto má. Je to důrazný vzkaz do Moskvy, o vás a vašich zločinech víme a nehodláme je tolerovat.

Každý, kdo je na straně putinovského mafiánského Ruska, je na straně vrahů, mučitelů a únosců dětí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz