Článek
Základní recept na americké brambory na 2 porce
10 středně velkých brambor
olej na vymazání plechu
sůl
černý pepř
Brambory důkladně omyjeme a vydrhneme kartáčkem. Na bramborách nám nesmí zůstat ani troška nečistot. Předehřejeme si troubu na 200 - 220°C. Olejem vymažeme plech.
Brambory usušíme a se slupkou nakrájíme na stejně velké měsíčky. Vyskládáme je na plech tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Brambory osolíme, opepříme a pečeme do změknutí přibližně 20 - 30 minut. V půlce pečení brambory obrátíme. Místo soli můžeme použít koření na americké brambory, grilovací koření či různé bylinky.
Americké brambory trošku jinak
10 středně velkých brambor
4 lžíce oleje
sůl
černý pepř
paprika sladká mletá
Brambory důkladně omyjeme a vydrhneme kartáčkem. Na bramborách nám nesmí zůstat ani troška nečistot. Předehřejeme si troubu na 200 - 220°C. Plech vysteleme pečícím papírem.
V misce smícháme olej s paprikou, solí a pepřem, který jsme si do oleje sami namleli. Brambory usušíme a se slupkou nakrájíme na stejně velké měsíčky. Bramborové měsíčky obalíme v kořeněném oleji a následně vyskládáme je na plech tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Brambory pečeme do změknutí přibližně 20 - 30 minut, v půlce pečení je obrátíme.
Recept volíme podle toho, zda budou americké brambory příloha například k masu nebo chuťovka. U každého receptu však platí, že americké brambory nesolíme, pokud je koření, které k dochucení brambor použijeme, s obsahem soli. Pokud používáme pepř, dbáme na to, aby byl čerstvě mletý a hlavně kvalitní. I proto používám pepř celý a sama si jej do každého jídla mlýnkem namelu.
Recepty a domácí dipy nejen k americkým bramborám najdete tu: https://medium.seznam.cz/clanek/jana-beranova-5-skvelych-dipu-ke-grilovanemu-masu-i-k-americkym-bramboram-28838
Sledujte můj profil a už vám nic neunikne. Stačí dát jen SLEDOVAT autora.