Hlavní obsah
Hry

Bojovka chytrého rodiče, zábavná hra pro celou rodinu i partu kamarádů

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Canva

Ilustrační obrázek

Udělat z obyčejné procházky akční bojovku, která zabaví malé i velké děti, není nic snadného. Čeká vás hodně plánování, vymýšlení úkolů a mnoho dalšího. Když se dílo podaří, výsledek stojí za to.

Článek

Jenže kde na plánování, vymýšlení a značení tras a připravování úkolů vzít energii? Kde se nechat inspirovat? Na to všechno, a ještě mnohem více otázek má odpověď myšák Béďa z dílny Vraťme děti do hry, který si pro aktivní rodiny připravil speciální hru do přírody s příhodným názvem Bojovka chytrého rodiče.

Bojovka chytrého rodiče je určena pro dva týmy malých i velkých výletníků. Kudy trasu povedete, je jen na vás. Hra je vhodná do přírody a je jedno, jestli vyrazíte do parku, za humna, nebo do hloubi lesa. Délka trasy je také jen a jen na vás. A to ostatní už myšák Béďa zařídí.

Chytrá bojovka obsahuje pět kartiček s danými úkoly a tři kartičky pro případ, že si budete chtít úkoly doplnit. Nechybí ani malé luštění. Trasu výletu si týmy značí samy, ale díky tomu, že jdou proti sobě, na trase nic nezůstane.

Na hru nepotřebujete dlouhou trať, jen by měla být zatočená, aby nebylo vidět, kudy druhý tým jde. Potkáte se v půli cesty. Cestou na místo setkání značíte trasu a rozmisťujete úkoly pro druhý tým. Můžete také od cesty vymyslet speciální úkol, který vás zrovna napadne. V druhé půli hry už každý tým plní úkoly, které na trase potká.

Bojovku chytrého rodiče můžete hrát hodinu i celé odpoledne. Je jen na vás, jak dlouhou trať vymyslíte a jak náročné úkoly druhému týmu připravíte. Bojovka chytrého rodiče je povedená hra pro děti, které už umí číst i pro děti menší, které tým starších doplní.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz