Hlavní obsah
Příroda a ekologie

Fenka Lusy bojuje o život. Zachráníme ji?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Lenka Zemanová

Fenka Lusy

Lusy je osmiměsíční fenka křížence, která je tmel mladé rodiny. Bývala veselá, hravá a rodině se dvěma malými dětmi dělala samou radost. Je to pár dní, kdy Lusy začalo zlobit srdíčko a rodině bylo sděleno, že Lusy bez nákladné operace nepřežije.

Článek

Nikomu, komu záleží na vlastní rodině, nemusím říkat, jaká rána to pro mladou rodinu byla. Dospělí dlouho přemýšleli, jak smutnou zprávu dětem sdělí. Nejhůře stav Lusy nese sedmiletý Davídek, pro kterého je Lusy parťák se vším všudy. Učí se spolu, hrají si spolu, a dokud byla Lusy zdravá, byli nerozlučnou dvojkou. Kdyby Lusy mohla chodit s Davídkem do školy, snad by ho doprovázela i tam.

Právě kvůli silné fixaci malého Davídka na Lusy se mladá rodina rozhodla zabojovat. Naštěstí je maminka na mateřské dovolené se sedmiměsíčním Honzíkem a může se o Lusy postarat. Lusy je tak pod stálým dohledem a po nákladných lécích, které jí mohou pomoci pouze pár měsíců, bojují o holé přežití fenky.

Operace, která má Lusy pomoci, je finančně nákladná. Veterinární klinika, která se na operace psích srdíček specializuje, vyčíslila náklady pouze operace na 70 000,-Kč. Tato částka je pro rodinu velmi vysoká a nemůže si dovolit nechat Lusy operovat. Právě z tohoto důvodu byla založena finanční sbírka na platformě Donio. Pevně věříme, že díky této sbírce se povede Lusy zachránit.

Většinu nákladů s operací spojenou je připravena rodina zaplatit sama. Sbírka Darujme Lusy život, jejíž cílem je vybrat částku 75 000,-Kč, má zafinancovat pouze náklady na operaci a nezbytnou pooperační léčbu, bez které se Lusy neobejde. Za dva dny se ve sbírce podařilo vybrat 15% potřebné částky. Jak je vidět, osud této rodiny a jejího psa není lidem lhostejný. Ale tato částka stále nestačí. Aby Lusy přežila, je třeba sbírku úspěšně dokončit a vybrat 100% potřebné částky. Pokud můžete, prosím, pomozte. Váš dar, který Lusy pomůže žít a dělat radost svým blízkým, si můžete odečíst z daní.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz