Hlavní obsah
Lidé a společnost

Naučný projekt Děti pomáhají zvířátkům potřebuje pomoci, aby se mohl rozšířit do dalších míst

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Se svolením Václava Bárty

Ilustrační obrázek

Děti pomáhají zvířatům je ambiciózní projekt, jehož cílem je pomoci zvířatům v nouzi a zároveň naučit děti zodpovědnosti, empatii a mnohému dalšímu. Projekt pojí příjemné s užitečným a moc rád by se přesunul z Moravy dál do naší vlasti.

Článek

Projekt Děti pomáhají zvířatům odstartoval ve Zlíně na 17. základní škole. Tamní děti prodejem knih v nákupním centru dokázaly vybrat úctyhodných 35 000 Kč, které předaly Útulku pro zvířata v nouzi a dvěma dalším.

Děti pomáhají zvířatům není běžný charitativní projekt. Tento projekt dává dětem prostor pro učení. Byť je hlavním cílem získat pro opuštěná zvířata co nejvíce peněz, má tento projekt i něco navíc. Učí děti zodpovědnosti, porozumění a matematice. Děti si mohou sami vybrat, kterému spolku pomohou, také si mohou samy vybrat, zda podpoří pejsky, kočičky nebo jiná zachráněná či opuštěná zvířata. Jsou to právě děti, kdo navrhuje, kde by chtěly mít svůj stánek, ve kterém budou projekt prezentovat. Děti nechodí s kasičkou a nežadoní o peníze. Děti, které v tomto projektu pomáhají zvířatům, prodávají veselé, krásně ilustrované knihy pro děti, přičemž z prodeje každé knihy odejde 50 Kč na dobročinné účely.

Projekt Děti pomáhají zvířatům prokázal svou životaschopnost i ohlas u široké veřejnosti, představitelů státu i osobností ze světa umění. Záštitou ho podpořili ministři pro životní prostředí, zemědělství, hejtmani krajů, poslanci Parlamentu i osobnosti ze světa umění, mezi kterými nechyběl například dětmi milovaný básník Jiří Žáček. Písničku projektu věnoval, nahrál a nazpíval se svými dětmi Václav Noid Bárta. O záštitu byl požádán i prezident České republiky Petr Pavel.

Projekt Děti pomáhají zvířatům je projekt, který pomáhá těm, kteří to nejvíce potřebují a zároveň vzdělává nejen děti. Protože se jedná o kooperativní projekt, který nemá v našem prostředí obdoby, učí i širokou veřejnost. Děti přijdou do kontaktu s cizími lidmi, získají jiný pohled na problematiku a mnohému se naučí. Jsou to děti, které předávají společnosti informace a nechávají nahlédnout do zákulisí spolku, který chtějí podpořit. Jsou to podporovatelé, kdo naopak dětem poví, proč tuto dobrou věc podpoří a proč ne.

I přesto, že má projekt Děti pomáhají zvířatům silnou záštitu, potřebuje vaši pomoc. Moc rád by se dostal i na další místa, kde je o něj zájem a rozšířil povědomí i tam, kde se o projektu zatím neví. Aby tak mohl učinit a poskytnout dětem zázemí, založil na platformě Donio sbírku, přes kterou se snaží vybrat částku potřebnou na poskytnutí zázemí pro další školy. Čím více dětí a škol se do projektu zapojí, tím více pomůže zvířatům v nouzi. A co vy, milí čtenáři, pomůžete dětem a zvířatům v nouzi?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz