Článek
Při mých toulkách Českou Kanadou jsem navštívila mnoho restaurací, ale jen v málokteré jsem zažila wow efekt. Ne, že by se jednalo o gastronomický zážitek, se kterými se v posledních měsících roztrhl pytel. Ten to opravdu nebyl. Ale na výborném českém jídle jsem si přesto pochutnala a kde jinde, než v neznámé české restauraci. Tedy, spíše než restaurací bych měla místo nazvat hostincem. Hostinec Bobas je totiž poklad České Kanady. Nejen že nabízí pohodlné ubytování, ale navíc má restauraci, ve které opravdu dobře vaří.
V hostinci nepracují kuchaři, kteří se ženou za trendy jídlem. Na tomto místě vaří lidé, kteří vaří srdcem. Místo na trendech si zakládají na poctivé kuchyni. A na jídle je to znát. Ať jsme s maminkou v hostinci ochutnaly jakékoli jídlo, vždy jsme byly spokojené. A to i přesto, že jsme prý až příliš zhýčkané.
Na jídelním lístku v hostinci najdete například rajskou omáčku, výpečky a ovocné knedlíky. Vaří tu vynikající vývárky. Ano, čtete správně. Nejedná se totiž o tradiční hovězí vývar, ale vývar s překvapením. Jakým? To zjistíte, až jej ochutnáte.
Co mnozí lidé vidí jako slabinu restaurace, já osobně kvituji. Líbí se mi, že když jídlo dojde, tak došlo. Kuchyně vaří od každého jídla jen určitý počet porcí, která když dojdou, škrtnou na jídelním lístku. Vím, že toto je mnohým lidem trnem v oku, ale pro mne je to zárukou čerstvosti.
Nedávno mi jeden známý říkal, že jsou restaurace jako přes kopírák. Dostala jsem otázku, kdo chce stále dokola jíst filírovaná kachní prsa, konfitovaná stehna a maso připravované metodou sous-vide. Tehdy jsem na známého jen koukala a přemýšlela nad tím, kam asi chodí jíst. Jenže poslední měsíc vše odhalil. Známý měl pravdu. Jídla v restauracích jsou opravdu jako přes kopírák. A to i s cenami, které povětšinou neodpovídají kvalitě jídla. Když jsem k Bobasovi vešla poprvé a viděla jsem ceny jídel, ptala jsem se, jestli jsou částky v pořádku. A pán, který mne obsluhoval, mi pověděl, že ano. V tu chvíli jsem se musela přesvědčit, co za v průměru 200,-Kč dostanu. A mne se na stole objevilo jídlo, které byla radost jíst. To se mi už dlouho nestalo.
Nechcete utrácet peníze za služby, které u kterých cena absolutně neodpovídá kvalitě? Pak sledujte můj profil, na kterém v příštích týdnech najdete desítky nových recenzí z kaváren, hotelů i z restaurací. Chybět samozřejmě nebudou ani tipy na výlety.