Hlavní obsah
Cestování

Muzeum policie ČR v Praze zaujme celou rodinu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jana Jirásková Beranová

Muzeum policie ČR

Muzeum policie ČR najdete v budově kláštera augustiniánů kanovníků v Praze, v parku Na Karlově. Stálá expozice vás seznámí s kriminalistikou a s historií četnictva a policie na území Československa.

Článek

Policejní muzeum se rozkládá na dvou podlažích. V přízemí najdete historické expozice, historii a vývoj kriminalisty. V patře stojí za vidění expozice zaměřená na drogy, práci policie na vodě a v neposlední řadě se tu seznámíte s vývojem pout a prací psovoda.

V muzeu najdete četnickou stanici a mnoho dalších expozic. Nechybí technika používaná StB a historické jednostopé dopravní prostředky. Prohlédnout si můžete stejnokroje, výzbroje i výstroje. Zajímavá je také expozice kriminalistiky, ve které si můžete vyzkoušet práci kriminalisty. V přízemí nechybí představení známých případů. Seznámíte se například s případem Otýlie Vranské i s Orlickými vraždami.

Součástí muzea je i venkovní expozice. K vidění tu jsou policejní auta, speciální policejní auta, vrtulník i tank domácí výroby. Nechybí ani malé dopravní hřiště.

Muzeum policie ČR je zajímavé, expozice jsou hezky seřazené a prohlídkový okruh na sebe navazuje. Myslím si, že každý si tu najde místo, které ho překvapí a zaujme. Muzeem se dá projít i tak, abyste některé citlivé expozice obešli.

Do Policejního muzea se hradí vstupné. Plné vstupné do muzea je 100,-Kč, snížené 50,-Kč a rodinné 2 dospělí a 2 děti 200,-Kč. Vstupné na dopravní hřiště činí 20,-Kč.

Další tipy na výlety najdete na webu tulacci.cz.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz