Hlavní obsah
Cestování

Muzeum Story of Prague vás provede od středověku do současnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jana Jirásková Beranová

Ilustrační obrázek

Muzeum Story of Prague patří mezi nejmladší pražská muzea. Najdete ho jen kousek od Karlova mostu, na Křížovnickém náměstí. Muzeum je interaktivní a hravé. Celou expozicí vás provází duch, který od raného středověku poletuje Prahou.

Článek

Expozice muzea Story od Prague na sebe krásně navazuje. Začíná ve středověku, ve kterém nechybí mučírna ani rytíř v brnění, který právě bojuje na jednom z rytířských turnajů. Ze středověku se rázem ocitnete v době Rudolfa II., ve které jen bystrý návštěvník objeví tajný vchod do komnaty Rudolfa II., ze které je to jen pár schodů do alchymistické laboratoře, ve které vřou lektvary, hoří kamna a všude visí bylinky.

Než se rozkoukáte v alchymistické laboratoři, ocitnete se uprostřed husitských válek. Budete stát za vozovou hradbou a uvidíte, jak se ve vaší těsné blízkosti válčí. Husitská doba je ovšem moc krátká. Než se dobojuje, už zpovzdálí slyšíte německou propagandu a procházíte plynovou komorou. Naštěstí ani tato doba netrvá dlouho a brzy se ocitnete v minulém režimu, kde si můžete prohlédnout vůz VB i kancelář tehdejší STB.

Z minulého režimu už je to jen kousek do devadesátek, doby plné zvratů. O temné stránce této doby se tu nic nedozvíte. Zato si budete moci zahrát jednu z několika legendárních her té doby, prohlédnete si Bravíčka a nakonec se svezete tramvají.

Muzeum Story of Prague se rozkládá na třech podlažích a není bezbariérové. Expozice vystihují dobu, o které pojednávají. Byť jsou expozice více o temné historii, nakonec odcházíte s lehkým pocitem. Muzeum také odkazuje na několik muzeí a míst, kde se o v tomto muzeu viděné expozici dozvíte více.

Byť jsou expozice moc hezky připravené a muzeum se nachází v dobře dostupné lokalitě, kousek od metra, několik nedostatků má. Domluvit se česky je skoro nemožné. Slečna u pokladny asi rozumí, kolik vstupenek pro jakou věkovou kategorii chcete, ale tím její česká slovní zásoba končí. Film, který vypráví o Praze a který je součástí expozice devadesátek, je také pouze v angličtině. Jen aplikace s duchem vás provází v češtině, ta samozřejmě jazykové mutace již má.

Vstupné do muzea Story of Prague vyjde dospělého na 330,-Kč, studenta a seniora na 290,- Kč a děti od 6 do 15 let mají vstupné za 190,-Kč. Rodinné vstupné pro 2 dospělé a 2 děti stojí 890,-Kč.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz