Hlavní obsah

Návštěva zájezdního hostince na Chrudimsku byla trefou do černého

Foto: Jana Jirásková Beranová

Steak v zájezdním hostinci Obora, Trpišov

Když jsem poznávala krásy Železných hor, mé kroky vedly hlavně přírodou. O tom, že bych se mohla někde najíst, jsem si nechávala jen zdát. Asi jsem snila poctivě, protože můj sen se stal realitou.

Článek

Po několikakilometrové procházce Železnými horami jsem usoudila, že je na čase podívat se po něčem pořádném k snědku. První kam mne mysl táhla byla Chrudim, která nebyla úplně vzdálená, ale nejblíže také nebyla. K mému velkému překvapení jsem v aplikaci mapy.com objevila v blízké vísce Trpišov restauraci, která slibovala teplá jídla po celý den. Dokonce měla mít otevřeno. A mne to nedalo a do malé ničím zajímavé vísky jsem vyrazila.

V Trpišově mne čekalo překvapení. Staré stavení s velkým nápisem Zájezdní hostinec Obora. Stavení mne zaujalo na první pohled. Bylo krásně zrekonstruované, ale stále si neslo vzpomínky starých časů. Zvenčí budova působila přívětivě, ale to jsem ještě netušila, co mne čeká v interiéru.

Interiér této restaurace byl jako z pohádky. Dřevěné stoly, dobové dekorace, jako bych byla na chalupě. Jediné, co trošku kazilo můj dojem, byl bar. Do prostoru mi úplně nezapadal. Ale sedla jsem si zády k němu a bylo po problému. Byla jsem součástí staré usedlosti, před sebou měla jídelní lístek a vybírala jsem, co si dám.

Jídelní lístek mne hodně překvapil. Bylo v něm ode všeho něco. Dokonce ani zvěřina nechyběla. Objednala jsem si urugvajský steak se šťouchanými brambory, které jsem musela vyměnit za restované fazolky, protože šťouchané brambory byly lepkové. K pití jsem si dala domácí levandulovou limonádu a svařený džus na zahřátí.

Jídlo jsem měla na stole během chvilky. Vypadalo fantasticky a ještě lépe chutnalo. Steak byl připravený médium, i když ještě chvilku na grilu být mohl. Na to, že se obsluha nezeptala, jak chci steak propečený, se vcelku trefila a já jsem si opravdu pochutnala. Restované fazolky byly také výborné a příjemně křupavé. I ty byla radost jíst.

Protože byl jídelní lístek plný dezertů, nedalo mi to a navrch jsem si objednala horké maliny a espresso lungo. Horké maliny byly fantastické. Byly onou pověstnou třešničkou na dortu celému zážitku. Espresso mohlo být lepší jak chuťově, tak i přípravou. Ale na kávu jsem sem nepřišla.

Za sebe musím říct, že návštěva této restaurace byla milým zážitkem. Byť jídlo v této restauraci není nejlevnější, za ty peníze stojí. Má útrata činila 778,-Kč, z čehož bylo 385,-Kč za steak, 80,-Kč za restované fazolky a 105,-Kč za horké maliny. Ostatní částka byla za nápoje.

Návštěva zájezdního hostince Obora v malé obci Trpišov stojí za to. Až se budete toulat Železnými horami, zastavte se tu. Jen než se sem vydáte, pro jistotu si udělejte rezervaci. Interiér restaurace je malý a jedná se o celkem vyhlášenou restauraci v širokém okolí.

Rádi poznáváte nová místa a zároveň oceníte tipy, kde se můžete dobře najíst a ubytovat? Pokud ano, sledujte můj profil. Najdete na něm nejen tipy na výlety, ale i recenze z kaváren, restaurací i hotelů napříč Českou republikou.

Dočetli jste až sem? Podpořte autora libovolnou částkou.
Podpořte autora

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz