Hlavní obsah
Jídlo a pití

Navštívit všemi chválený Burger bar může být nezapomenutelný zážitek

Foto: Jana Jirásková Beranová

Pečená krkovice s bramboráčky v Burger baru

Když se řekne Burger bar, snad není člověka, který by si nepředstavil pořádný hamburger. Já jsem při svých toulkách kolem Orlické přehrady navštívila vyhlášený Burger bar, který nabízí kromě hamburgerů i maso. Což je v tomto případě velká chyba.

Článek

Hamburgerům z Burger baru prý není co vytknout. Jsou vyhlášené v širokém dalekém okolí. Ale protože nikdo neví, jaké alergeny se v Burgrech ukrývají, nemohla jsem ho ochutnat ani bez housky. Což se mi ještě nestalo. V bistrech i restauracích zaměřených na tuto oblíbenou pochoutku v případě, že neměli bezlepkové housky, jsem nikdy neměla problém ochutnat burger bez housky. To ovšem v tomto případě nešlo.

Dala jsem si proto pečenou krkovici s bramboráčky, druhým jídlem pro doprovod bylo fish & chips. Podle obrázku na obrázkovém menu vypadalo toto jídlo přesně tak, jak má tradiční fish & chips vypadat. Jenže realita byla úplně jiná.

Ryba byla z polotovaru, hranolky byly snad ty nejlevnější, jaké se dají koupit. Bramboráčky byly plné česneku a olej z nich jen tekl. Protože byly také z polotovaru, jediné, podle čeho jsem poznala, že jím bramboráčky, byl tvar, který je připomínal. Bílá hmota vizuálně ani chuťově brambory nepřipomínala. Vepřová krkovice byla jedinou položkou, která nepocházela z polotovaru. Byla okořeněna nějakým druhem grilovacího koření a upečena dotuha.

Co se jídla týká, byla návštěva Burger baru totální katastrofa. Na účtu jsem měla útratu krásných 405,-Kč, které jsem měla podle účtu zaplatit v hotovosti, ale obsluha mi dala za platbu v hotovosti slevu 20,-Kč, takže mne útrata za jídlo a pití vyšla na 385,-Kč.

Není to ovšem ani jídlo, ani zajímavá kalkulace, co v Burger baru překvapí. Překvapivý je i přístup k hostům, kteří přicházejí se psy. Ti mají vstup povolen pouze na terasu. Tedy někteří. Sama jsem přišla se psem na vodítku a na terasu jsem byla usazena s tím, že dovnitř nesmím. O chvíli později přišel pár se psem bez vodítka a do interiéru restaurace mohl. Zda mají psi bez vodítka výjimku, se mi zjistit nepodařilo. Prý dovnitř žádný pes nevešel. Jenže jsem nebyla jediná, kdo ho vejít viděl.

Jedno velké pozitivum jsem si z tohoto podniku odnesla. A to je přístup kluka, který mne obsluhoval. Mladého proaktivního kluka, který má o zákazníky zájem a udělá vše pro to, aby se v baru cítili dobře, jsem na tomto místě opravdu nečekala. Je mi až líto, že pracuje na místě, kde mají na všechno argument, proč to nejde. Takovýto kluk si zaslouží lepší pracoviště, kde bude jeho potenciál oceněn a rozvíjen. Kdybych měla vlastní restauraci, tohohle kluka si hned přetáhnu, protože takovéhoto zaměstnance chce mít u sebe každý, kdo to se svou restaurací myslí vážně. Bohužel, takovýchto lidí je poskrovnu. Ostatně, takovýto přístup k práci jsem roky v žádné restauraci nezažila. Až na jednu servírku v michelinské restauraci, což je ale úplně restaurační liga.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz