Hlavní obsah
Jídlo a pití

Skog, to je moderní kavárna v centru Brna ve které je radost posedět

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jana Jirásková Beranová

Káva v kavárně Skog

Je všeobecně známo, že nejsem příznivcem moderních kaváren. Ale kavárna Skog v centru Brna, to je něco naprosto jiného. Výborná káva a nádherné prostředí, to jsou důvody, proč se sem jednou vrátím.

Článek

Moderní interiér této kavárny má vše, co má útulná kavárna mít. Dokonce má i dřevěné podlahy, které typicky vržou, ale dělají z této moderní kavárny kavárnu, ve které je radost posedět. Stolky jsou dřevěné, zábradlí kovová a vše vychází z něčeho, co už na světě bylo mnohem dřív, než se tato kavárna zařizovala. I židle jsou moderní a přesto pohodlné a není jim co vytknout.

V této kavárně nenajdete nic, co by se nedoplňovalo. Dokonce i personál ladí. Snad i proto je kavárna Skog oblíbenou brněnskou kavárnou, ve které se potkávají mladí i lidé v produktivním věku. Co mne hodně v této kavárně překvapilo, bylo množství pracujících lidí, kteří tuto kavárnu zvolili pro práci a nejen pracovní schůzky.

Kávu vám tu připraví podle posledních trendů. V nápojovém lístku nechybí ani domácí limonády, které jsou opravdu fantastické. Jako jedna z mála kaváren podává i cascaru, čaj ze sušených slupek kávových třešní, který si ve většině kaváren nevychutnáte.

Kromě dortíků ke kávě nechybí široká nabídka slaných snacků i větších jídel. I díky pestrosti nabídky je tato kavárna stvořená nejen pro zážitek z pití kávy, ale i k jednáním a jiným schůzkám. Před kavárnou nechybí stolečky, u kterých můžete venku posedět ve stínu kostela sv. Michala.

Protože je tato kavárna hodně oblíbená, je ideální udělat si rezervaci předem. Já jsem rezervaci měla, a i když jsem přišla dřív, než mi rezervace začala platit, neměli problém mne usadit. Menší problém nastal, když si ke mne přisedla paní, se kterou jsem měla schůzku. Obsluha jí jaksi zapomněla obsloužit. A to i přestože věděla, že ještě někdo přijde. Jediné, co v tomto případě obsluhu omlouvá je, že kavárna byla úplně plná a stále chodili noví a noví zákazníci a ještě museli obsloužit zákazníky, kteří si brali kávu s sebou. Ale i přesto by se toto stávat nemělo.

I přes menší selhání obsluhy vám mohu návštěvu této kavárny vřele doporučit. Zajít sem je opravdu zážitek. Navíc se kavárna Skog nachází v centru Brna, v blízkosti množství zajímavých míst. Nedaleko kavárny se dá i dobře zaparkovat v parkovacím domě.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz