Hlavní obsah
Umění a zábava

Výstava děl žáků uměleckých škol je k vidění v dožické hospůdce v Plzeňském kraji

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jana Jirásková Beranová

Výstava Galerie léto

Byť jsou prázdniny, někteří studenti uměleckých škol nelení a v dožické hospůdce v Plzeňském kraji vystavují svá umělecká díla. Součástí výstavy jsou i víkendové lekce kresby a malby pro děti i dospělé.

Článek

Byť sál dožické hospůdky není velký, k vidění jsou v něm díla od studentů základních i středních uměleckých škol z Plzeňského a Jihočeského kraje. Součástí výstavy jsou kresby i malby a nechybí ani sochy a plastiky.

Díla jsou velmi povedená a mnohdy přimějí k zamyšlení. Nechybí díla realistická včetně dokonale nakresleného oka, které vypadá jako živé. K velkému překvapení můžete vidět i plastiku Kočka Boba Marleyho, kterou vytvořili žáci prvního ročníku základní umělecké školy v Nepomuku.

Součástí výstavy je i koutek, kde si malí i velcí umělci mohou vytvořit svá díla. K tvorbě jsou k dispozici pastely i fixy a nechybí ani materiál pro jinou tvorbu. Hotová díla si mohou návštěvníci odnést domů, nebo je vystavit a obohatit tak výstavu.

Výstava je moc pěkná a je vidět, že se žáci a studenti opravdu snažili. Bohužel velkým selháním pořadatelů je forma pozvánek, na kterých chybí místo konání a čas, kdy můžete výstavu navštívit. Pokud se vám do ruky dostala tato pozvánka, nezoufejte. Výstavu můžete navštívit od pondělí do pátku od 12:00 hod. do 18:00 hod. na adrese Dožice 46, 335 43 Mladý Smolivec - Dožice. Jedná se o budovu místní hospody, u které snadno zaparkujete. Vstupné je dobrovolné.

Pokud máte uměleckou duši a rádi byste se něco naučili, po předchozí rezervaci se můžete zúčastnit plenéru, na kterém si v přírodě nakreslíte nebo namalujete svůj vlastní obraz. Víkendové plenéry stojí 600 Kč a jsou určené i pro děti.

Za mne je výstava Galerie léto zajímavý počin, který podporuje mladé umělce. Byť na nedostatky v pozvánkách, které měli dospělí pořadatelé pohlídat, se jedná o pěknou akci na místě většině lidí neznámém. Pokud máte rádi umění nebo jste jen zvědaví na práci mladých umělců, přijďte se podívat. K dožické hospůdce vede od Brd pěkná cyklostezka, takže můžete návštěvu výstavy spojit s výletem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz