Hlavní obsah

A je to tady !

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Satirická úvaha nad omezením volebního práva seniorů.

Článek

Ještě teď mám lehce zvýšený tlak z myšlenky jednoho z autorů příspěvků, zveřejněném před několika dny, že senioři budou brzy tvořit 40% naší populace a názorově ohrožují budoucnost mladých lidí a celé naší země také. A že by se měl před volbami zkoumat jejich duševní stav. Pomalu se přibližuji k této kategorie občanů a musím se ptát, zda bych prošla zdravotním přezkumem. Udělám si preventivní test, jako během pandemie Covidu. Otázka č. 1. Jsou mé názory v souladu s vládními opatřeními. Poctivě odpovídám, jen s některými, SPÍŠE NE. 2. Ovládám všechny dostupné digitální technologie, zveřejňuji příspěvky na sociálních sítích, ztotožňuji se s myšlenkou, že Grundeal je jediná správná cesta pro záchranu světa? NE. Podporuji myšlenku snížit věk voličů na 16 let? URČITĚ NE!

Děkujeme za Váš čas, hlásí mi robotický hlas po odeslání testu. Byla jste vyřazena ze seznamu voličů. O 20 let později. Do datové schránky, která je povinná pro všechny od narození až do smrti přichází přichází první zpráva. Gratulujeme, dnes jste dosáhli průměrného věku dožití. Po obdržení posledního důchodu budete vyřazena z registru obyvatel. Přejeme hezký zbytek života.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám