Hlavní obsah
Názory a úvahy

Budou další stávky?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je dnešní stávka jednorázovou akcí, nebo budou protesty pokračovat?

Článek

Do dnešní stávky se údajně zapojilo až milion občanů. Není divu, životní úroveň klesá téměř všem, od nového roku pak ještě přituhne. Vláda se diví, že občané její kroky pro konsolidaci veřejných financí nepodporují. Jsou snad Češi sobečtí a je jim budoucnost jejich dětí lhostejná? Nebo je vše jinak? Webový portál Seznam dnes otiskl příspěvek o rozdělení 52 miliard energetickým společnostem jako náhradu ztrát, které vznikly při zastropování cen energií v loňském roce. Těm společnostem, které měly v minulém roce rekordní zisky. Máte také pocit, že někdo tady přihazuje na nejvyšší hromadu?

A to je jen jedna ze sporných položek výdajů našeho státního rozpočtu. Tak trochu nedobrovolně se podílíme na průběžném vyzbrojování Ukrajiny, přesto že už i z mnohem bohatších evropských států jdou signály o zmenšující se ochotě podporovat další a další vojenskou technikou tento válečný konflikt a spíše se zaměřit na politická jednání, která by vedla k ukončení války. Dnešní protestní shromáždění asi nebude nazvané stávkou „dezolátů a proruských živlů“. Tak vládo, co s tím uděláš?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám