Hlavní obsah

Chodit k volbám už nemusíme

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Politici rozhodnou za nás

Článek

Všichni se asi shodneme na tom, že nejvzácnější veličinou v našich životech je čas. A právě ten se nám poslanci některých politických stran v blížících se volbách do Evropského parlamentu rozhodli ušetřit. Jak? Vyhazování vlastních poslanců z kandidátních listin. Jedním z nich je Hayato Okamura, od roku 2015 člen KDU-ČSL, který získal mandát v poslanecké sněmovně v roce 2022 díky velkému počtu preferenčních hlasů voličů. A to je problém, voliči by totiž mohli zamíchat kartami jinak, než politické strany potřebují. A tak dali hlavy dohromady a řešení je nasnadě. Kandidáty, kteří byli jen do počtu, musí z kola ven. Jistota je jistota. Ještě lepší by bylo napsat rovnou seznam budoucích europoslanců, ten si schválit a na celé volby se vykašlat. Stát ušetří peníze, občané svůj čas, všichni budou spokojeni. Podivné předvolební machinace mě utvrdily v tom, že k těmto volbám nepůjdu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám