Hlavní obsah
Názory a úvahy

Komu pomůže stávka?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odbory vyhlásily stávkovou pohotovost, stávkovat se chystají i učitelé a lékaři. Je to naše právo zakotvené v ústavě, to nemůže nikdo zpochybnit. Ale komu stávka pomůže?

Článek

V naší zemi není nikdo, koho by se nedotknul daňový balíček, připravený vládou. Už dnes se mnoho obyvatel potýká s vysokými cenami energií, nájmů i spotřebního zboží. Od nového roku si máme opasky utáhnout ještě víc. Ale zpět k chystané stávce. Nemyslím si, že výše uvedení učitelé a lékaři patří k těm skupinám obyvatel, kteří mají příjmy tak nízké, že by museli významným způsobem měnit nastavený životní styl. Neříkám, že by si nezasloužili víc, ale neměli bychom zapomínat, že u našich německých sousedů si i prodavač vydělá v přepočtu 50 000,-Kč, a stejně tak bude více ohodnocena většina běžných profesí. Řidiči, pekaři, zedníci.. Pokud by se v den stávky připojili všichni řidiči, čeká stávkující strastiplná cesta pěšky. Pokud se přidají pekaři, budou stávkující o hladu a nedej bůh, aby se přidali i zaměstnanci komunálních služeb, pak se všichni budeme brodit v odpadcích. Nějak se nám ze všeho vytratil zadlužený stát. Když se na jaře bralo důchodcům při změně valorizace, většina pokyvovala hlavou, že to je správný krok, nechceme zadlužovat budoucnost našich dětí. Ale touto cestou je zadlužíme také. Neznám člověka včetně sebe, který by chtěl za stále stejnou práci brát od příštího roku méně, a k tomu za mnoho pro život nezbytných položek zaplatit víc. Ale existuje nějaká zlatá střední cesta? Možná ji zná odborový předák Josef Středula.

Jsem zvědavá na jeho návrh na zkrocení dluhů naší země.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám