Hlavní obsah

Manželství nebo partnerství?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ledy tají pomalu, ale tají.

Článek

Manželství pro všechny, ano či ne? Ještě před pár desítkami let vnímala větší část společnosti stejnopohlavní páry jako něco nenormálního, nebo minimálně nemorálního. Pro mnoho mužů a žen s touto vrozenou orientací to znamenalo celoživotní přetvářku, psychické trauma, nemožnost prožít šťastný život. Dnes to naopak většina společnosti považuje za běžný a přirozený stav. Přes to, že jsme v tomto ohledu spíš konzervativní, čas nám pomohl přijmout a pochopit to, co bylo dlouhá staletí tabu. Věřím, že stejné to bude i s manželstvím pro všechny. Stejná práva a povinnosti nikomu nevadí, jen ten název máme v sobě stále rezervovaný pro tradičnější spojení muže a ženy. Pokud se nepodaří prosadit manželství pro samotné ženy nebo muže, dejte tomu čas. Za deset nebo dvacet let se nad tím už nikdo nepozastaví. A partnerství zní také hezky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám