Hlavní obsah
Práce a vzdělání

Výpoveď bez udání důvodu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To myslíte vážně?

Článek

Četla jsem již mnohé hrůznosti, které se vylíhly v hlavách členů vlády a jejich poradců, zamýšlený návrh na výpověď bez udání důvodu však vyčnívá nad ostatní. Tak proč ne. První půjdou na řadu nepohodlní zaměstnanci. Takových může být hodně i ve státní správě. Něco se ti nelíbí? Tak se sbal a běž. Další budou ti drazí. Mají odpracováno desítky let, postoupili v kariérním žebříčku nebo tabulkově, i zde se nabízí možnost, jak ušetřit. Prodloužení zkušební doby je také past na zaměstnance. Ve zkušební lhůtě je obvyklá mnohem nižší mzda, osekaná o různé příplatky a bonusy. Tak proč zaměstnance před ukončením zkušební doby nevyhodit a přijmout dalšího za menší mzdu? Ostatně hrozba výpovědí bez udání důvodu řádně přiškrtí požadavky dlouholetých zaměstnanců na navýšení mzdy. V tu chvíli je totiž lepší vrabec v hrsti. Že s postupujícím věkem ztrácíme výkon, je naprosto přirozené. Kde je ochrana zaměstnanců před důchodem? Začínat v šedesáti letech jinou práci v nové firmě je nápor také na naši psychiku. Ohroženi by nebyli jen starší lidé, matka s dětmi, které jsou častěji nemocné, by také neměla na růžích ustláno. Brát si v takových podmínkách půjčku, nebo hypotéku? To může být ekonomická sebevražda. Začínáme být světovou jedničkou v nápadech, jak se navzájem deptat. A co si o tom myslíte vy?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám