Hlavní obsah
Cestování

V cestování nic nebrání, jen si zabalit a vyrazit

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Tom Wheatley, unsplash.com

Muž na dovolené

Cestování patří k oblíbeným činnostem. Zvlášť v období letních prázdnin se mnoho lidí vydává na cesty. Ať už po České vlasti nebo do zahraničí. Před tím je ale potřeba si zabalit.

Článek

V cestování nic nebrání, jen si zabalit a vyrazit

Tak už se to blíží. Zanedlouho vyrážíme na dovolenou. Jen zabalit, posbírat všechny členy rodiny, nasedat a vyrazit. Zabalím si jen to nejnutnější, vždyť ono to nějak dopadne. No, záleží na tom, zda jedeme do civilizace, kde si případně zapomenuté věci můžeme dokoupit nebo zda jedeme někam na samotu.

Stačí si připomenout film - Jak dostat tatínka do polepšovny? A vybavit si scénu, jak si Anna balí kufr, kam ale pojede nemá zdání.

Víme, na čem jsme

Když jedeme na svoji prověřenou destinaci, kde známe ubytování, je to skvělé. Víme, jak funguje okolí, jaké jsou okolní pěšinky a cesty a kde si nakoupíme potraviny, případně kam lze zajít do restaurace. No jo, jenže na druhou stranu, co by to bylo za cestování, kdybychom navštěvovali stále to samé místo (i když kouzelné) a stejný penzion?

Zabalím si jen to nejnutnější

No, jo, jenže co to znamená?

Tak jedeme do přírody, takže pořádnou obuv, boty ať máme na prostřídání. Řeka, máme boty do vody? Asi ne, nevadí, něco vydržíme. Plavky, alespoň dvoje, ať máme na převlečení nebo na opalování. Cože, my se chceme opalovat? Jak já nemám ráda to povalování u řeky, ale nejedu sama, takže…velkou osušku nebo dokonce deku, ať si máme kam lehnout.....Asi bude sluníčko, takže opalovací krémy raději vyšší ochranný faktor, no jo, jenže to to opálení nebude moc vidět. Brýle proti sluníčku, kšiltovka, klobouk, jo a ono možná bude pršet, takže pláštěnku a holínky, ty vago, já žádné holínky nemám. To nevadí, mám kvalitní pohorky.

Šaty na pláž. Cože, na jakou pláž? Jo takhle, k řece. Ok, krásy Česka bychom měli obdivovat. Vlastně nechápu, proč tolik lidí jezdí někam za hranice, ale přitom nebyli například ještě ani na Karlštejně. No nic, ať si každý jezdí, kam chce.

Jenže klobouk nemám v barvě šatů? Aj, aj, aj. Co s tím? Beru slamák. Ten je univerzální. Ksakru, kde je? Vždyť jsem si ho stoprocentně už připravovala, že si ho zabalím. Tak jinak. Nemůžu najít slamák, tak potřebuji, opakuji potřebuji modrý klobouček k modrým šatům. Stihnu ještě zítra jít do krámu? Jo, zítra ano. No, ještě by to chtělo modré žabky, ať ladím. No, do Karlových Varů na červený koberec se nechystám, tak snad to může být všem jedno, kromě mě teda… Ještě by to chtělo i tenisky, dneska se přece mohou nosit tenisky k letním šatům. A na dovolené je toho povoleno více než obvykle. Jakou barvu? Tady si asi nechám klasickou bílou, ať je mohu použít i k jiným modelům. Nevlastním ani jeden model od Beáty Rajské a kdyby náhodou, tak si ho stejně s sebou na dovolenou nevezmu. Vždyť bych si ho mohla zničit.

Co to? Začíná mě trošku bolet hlava a stahuje se mi žaludek. A přitom já tak ráda cestuji. Nechápu to, že by snad na mě doléhala cestovní horečka?

Cestovní horečka

No, je to možné. Mezi příznaky patří před odjezdem nervozita, stres, bolení břicha, migréna, náladovost, nespavost…

Ale je to v pohodě, protože vím, že jakmile vyrazíme na cestu, cestovní horečka odpadne.

V cestování nic nebrání, jen si zabalit a vyrazit…

A co vy? Dokážete si zabalit jen to nejnutnější?

Anketa

Dokážete si zabalit jen to nejnutnější?
Ano, zbytečnosti nechám doma
0 %
Ne, vždy si zabalím víc, než potřebuji
100 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovali 3 čtenáři.

Zdroje:

https://voyo.nova.cz/filmy/9516-jak-dostat-tatinka-do-polepsovny

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz