Hlavní obsah
Lidé a společnost

Pekarová Adamová: Schopná žena na svém místě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy / Michal Turek

Není žádným tajemstvím, že tato energická žena vzbuzuje vášnivé diskuze. Zatímco někteří ji oslavují jako symbol moderní a progresivní politiky, jiní ji kritizují za její výroky a arogantní chování.

Článek

Je Adamová Pekarová skutečně tak schopná, jak se o ní říká?

Odpověď na tuto otázku není jednoduchá. Na jedné straně je paní Pekarová bezpochyby inteligentní a ambiciózní politička. Dokázala se prosadit v náročném světě politiky a v relativně mladém věku dosáhla významného postavení. Její zastánci zdůrazňují její rétorické dovednosti, strategické myšlení a snahu o modernizaci politiky.

Na druhou stranu se paní Pekarová často stává terčem kritiky za své kontroverzní výroky, a ne vždy promyšlené kroky. Mnozí jí vyčítají aroganci a neschopnost vést konstruktivní dialog. Její kritici poukazují na kauzy, v nichž se ukázala jako nezkušená a neschopná řešit problémy.

Jak se z „Barbie politiky“ stala „Železná lady“

Markéta Adamová Pekarová, předsedkyně TOP 09 a nejmladší šéfka sněmovny v historii České republiky. Žena, která budí emoce. Pro někoho je symbolem naděje a moderní politiky, pro jiného arogantní kariéristka. Mladá, krásná, s bohatým manželem a bez zkušeností. „Barbie politiky“ posmívali se odpůrci. Její image prý neodpovídá vážnosti funkce.

Její stoupenci ji však oslavují jako „Železnou lady“, která se nebojí bojovat za pravdu a spravedlnost. Odpůrci ji kritizují za arogantní vystupování a neschopnost vést konstruktivní dialog.

Zlom v kariéře

Vše se změnilo s nástupem do funkce předsedkyně TOP 09. Pekarová Adamová ukázala, že má ostré lokty a nebojí se jít do konfrontace. Stala se symbolem odporu proti Babišovi a jeho politice.

Je skutečně schopná žena na svém místě?

Je nepochybné, že Markéta Adamová Pekarová je ambiciózní a cílevědomá žena, která se dokázala prosadit v mužském světě politiky, což není jednoduchý úkol. Její osoba bezpochyby vyvolává emoce a kontroverze.

Jaký názor máte na paní Pekarovou vy?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz