Hlavní obsah
Názory a úvahy

Nepřesvědčivá policie v boji proti VIP dezinformátorům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixbay

Způsob prosazování vůle státní moci prostřednictvím policie by měl být přesvědčivý a srozumitelný i pro občany VIP.

Článek

Pan Jiří Jurčák se ve svém článku na blogu iDNES zmiňuje o českých zaprděných dezolátech. Aniž bych se chtěl této množiny našich spoluobčanů nějak zvláště zastávat, přece jen s tímto hanlivým pojmenováním nemohu zcela souhlasit. Slovem dezolát se už přece delší dobu neoznačují jen zubožení a politováníhodní občané, jejichž rozhled a kognitivní schopnosti jsou výrazně umenšeny vlivem jejich sociální situace a vlivem prostředí, v němž se pohybují.

Jako takzvaní dezoláti jsou vnímáni i někteří lidé dobře situovaní a patřící mezi VIP „evropského formátu“.

Ne náhodou měla před časem policie potřebu si pohovořit s Jiřím Vyvadilem a Ivanem Davidem na téma šíření dezinformací z ruských zdrojů. Nevím, zda by pan Jurčák o těchto lidech napsal, že jsou zaprdění dezoláti, ale možná by o nich a podobně aktivních lidech někdo řekl, že do veřejného prostoru prdí produkty ruské propagandy. Nevím, jak probíhal rozhovor policie s Ivanem Davidem, ale soudím, že policie nebyla dost přesvědčivá. (Třeba bývalý ministr zdravotnictví a nynější europoslanec za SPD Ivan David v dubnu na svém facebookovém profilu zveřejnil příspěvek, v němž stejně jako Kreml tvrdil, že útok na civilisty prchající do bezpečí z Kramatorsku mají na svědomí sami Ukrajinci. Rovněž zpochybňoval masakr v Buči. Policie ho kvůli výrokům začala prověřovat. Nakonec ho neobvinila, jak pro iDNES.cz potvrdil policejní mluvčí Jakub Vinčálek.)

Před několika dny jsem na X účtu Ivana Davida spatřil repostovanou fotografii bohatě a velmi kvalitně potetovaného mladého muže. Na hrudi měl Adolfa Hitlera a Benita Mussoliniho. Europoslance Ivana Davida patrně zaujalo, že byl muž byl prezentován jako ukrajinský voják. V zahraničním zdroji jsem našel sdělení, že je to fotografie pořízená v roce 2014 na kyjevské soutěži v tetování s mezinárodní účastí a že fotografii později použili Rusové.

Zahraniční zdroj uvedl, že nelze potvrdit, že tetovaný muž je Ukrajinec. Stejný zdroj připomněl, že v roce 2015 (o rok později) byly na Ukrajině symboly nacismu zákonem zakázány.

Zdá se, že Ivan David je produkty ruské propagandy permanentně přitahován a že jej policie nebyla schopna od šíření dezinformací odradit.

Dnes jsem již repostovanou fotografii na X účtu pana europoslance nenašel. Možná proto, že se pod ní, kromě protiukrajinských výkřiků, bjevil i komentář o zdroji a původu fotografie.

Nevím, jaké má Evropa předpoklady k pozitivnímu vývoji s europoslanci dosahujícími úrovně lidské bytosti ochotné repostovat na svém X účtu takovéto hodnocení náčelníka Generálního štábu České republiky:

Tvl, tohle je ten největší a neprolhanější zelený pi*us, který žije mimo realitu, v republice, který za naši tupou ministryni odvádí tu nejšpinavější práci, aby uchlácholil naše tupé stádo debilních ovcí. Chce se mi tady z toho bezcharakterního zm*da blít.

Europoslanec jistě může mít výhrady i k náčelníkovi Generálního štábu své země. Ale vyjádřit je prostřednictvím takové repostované zhovadilosti? To musejí mít voliči SPD kachní žaludek!

Přesto věřím, že návštěvníci Evropy nebudou za několik let s úžasem chodit mezi námi a hodnotit nás slovy Zdeňka Srstky (z filmu Rozpuštěný, vypuštěný): Kachny, kachny, kachny…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz