Hlavní obsah

Důchodová reforma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lepší než spoření na důchody, které podléhá inflaci, je platit vyšší sociální pojištění a totéž očekávat později od svých potomků.

Článek

Domnívám se, že vláda by do důchodové reformy neměla zasahovat jinak než úpravou procenta sociálního pojištění, které by mělo zajistit dostatečné příjmy pro výdaje na výplatu důchodů. Určité zvýšení sociálního pojištění je lepším řešením, než střádání na důchod, při kterém vám zcela jistě peníze znehodnotí inflace (pokud je nějací čímani dokonce kamsi nezašantročí).

Průběžný systém je odolný proti inflaci i proti tunelování a je také spravedlivý, protože do důchodu půjde jednou skoro každý. Vhodnější než si spořit na důchod, je zaplatit důchod svým předkům a nechat si jej později zaplatit od svých potomků. Pro zvýšení procentuální sazby sociálního pojištění dává prostor i nedávné zrušení superhrubé mzdy bez úpravy procentuálních sazeb daně z příjmu FO.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám