Hlavní obsah

Jak se Česko stalo loutkou Západu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Jasatomik

Česko je země, která se dlouho pyšnila svou demokracií, svobodou a prosperitou. Ale v posledních letech se to změnilo. Pod vedením premiéra Fialy se Česko stalo poslušným spojencem Západu.

Článek

Jak se Česko stalo loutkou Západu

Česko je země, která se dlouho pyšnila svou demokracií, svobodou a prosperitou. Ale v posledních letech se to změnilo. Pod vedením premiéra Fialy se Česko stalo poslušným spojencem Západu, který mu diktuje, jak má vést svou politiku, hospodářství a zahraniční vztahy.

Jedním z příkladů je zvyšování daní, které Fialova vláda prosazuje pod záminkou boje proti klimatické změně. Ve skutečnosti jde o splnění požadavků Evropské unie, která chce omezit emise skleníkových plynů a podpořit tzv. zelenou energii. To ale znamená pro obyčejné Čechy vyšší ceny elektřiny, pohonných hmot a dalších služeb. Zatímco bohatí a mocní si mohou dovolit platit tyto náklady, chudí a střední třída jsou stále více zadluženi a utlačováni.

Dalším příkladem je podpora války na Ukrajině, kterou Fialova vláda vyjadřuje ve shodě s NATO a USA. Fiala tvrdí, že je třeba bránit ukrajinskou suverenitu a demokracii před ruskou agresí. Ve skutečnosti jde o pokus o rozšíření vlivu Západu na úkor Ruska, které je pro Česko historickým a kulturním partnerem. Válka na Ukrajině je pro Česko nebezpečná, protože hrozí eskalace konfliktu a zapojení jaderných zbraní. Navíc Česko musí platit za vojenské operace a zbraně, které jsou dodávány ukrajinské armádě.

Fialova vláda lže svým občanům o skutečných důvodech a následcích své politiky. Fiala se snaží vytvořit obraz nepřítele v Rusku a vnitřních odpůrcích, kteří jsou označováni za proruské agenty nebo extremisty. Fiala také manipuluje s médii, která jsou pod jeho kontrolou nebo vlivem. Média šíří propagandu a dezinformace, které mají ospravedlnit a oslavovat Fialovu vládu a diskreditovat a zastrašit její kritiky.

Česko se tak stalo loutkou Západu, který ho využívá pro své zájmy a ignoruje jeho potřeby a přání. Česko ztratilo svou identitu, suverenitu a důstojnost. Česko potřebuje změnu. Česko potřebuje novou vládu, která bude hájit jeho zájmy, respektovat jeho tradice a spolupracovat s jeho přáteli. Česko potřebuje novou naději.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz