Hlavní obsah
Lidé a společnost

Bolest Tomáše Jeřábka z Jedné rodiny: Jeho malá sestřička zemřela chybou lékařů ve třech letech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: se souhlasem TV Nova

Sám sebe často označuje Tomáš Jeřábek z Jedné rodiny za opečovávaného mamánka, kterého doma vždy rozmazlovali. Až nedávno se však svěřil, proč na něm maminka tolik lpěla.

Článek

Jeho o sedm let starší sestra je totiž z dvojčat, druhá holčička ale ve třech letech chybou lékařů zemřela. Když se narodil on, rodina ho střežila jako oko v hlavě. Byl totiž jejich splněným snem. Tolik se báli, že by se zase mohlo něco stát.

Hercovy bolestivé vzpomínky

„Maminka to hodně špatně nesla, léta se z toho dostávala. Byla to totiž banální chyba lékaře. Špatná diagnóza. Ona chytla zánět do celého těla a zemřela. Já se narodil po sedmi letech a máma mě zahrnula láskou tak, že mě rozmazlila. Když jsem vyrazil do Prahy na DAMU, vůbec jsem nechápal, co se děje. Až mi někdo řekl: „Hele, ty seš rozmazlenej, ty si myslíš, že za tebe všichni všechno udělají.“ Dlouho to trvalo, než jsem se vzpamatoval, a bylo to velké probuzení,“ vzpomínal na své dětství populární herec.

Do máminy náruče utíkal i ve chvíli, kdy už mu bylo přes třicet. Maminka mu navařila, připravila postel a on mohl další dva dny jen odpočívat. Když se pak vracel do Prahy, dostával s sebou domů obvykle nálož kompotů a dalších dobrot.

Foto: se souhlasem TV Nova

Tomáš Jeřábek v seriálu Jedna rodina

Manželka to nemá lehké

V rozmazlování svého milovaného brášku nešetřila ani sestra, pro kterou byla ztráta sourozence celý život také velmi bolestivá. Tolik si na jejich péči zvykl, že když se najednou v dospělosti svět netočil kolem něj, byl překvapený.

Jenže to musela zkousnout i jeho současná manželka, herečka Halka Třešňáková, kterou tak čekal těžký a náročný úkol. Snad, že dlouho trvalo, než měla vedle sebe nakonec opravdového muže. Dokonce jeden čas neměli ani na jídlo, ani na elektriku. Žili zkrátka tak, jak život přicházel a s ničím si hlavu nelámali. Dnes už se jim daří dobře a Jeřábek přiznává, že měl štěstí, když se mu pětiletý syn Teo narodil až po čtyřicítce. Dřív by to prý nedopadlo dobře.

Zdroj: novinky.cz, lidovky.cz, iDNES.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz