Hlavní obsah
Umění a zábava

Diváci odsoudili konec Zlaté labutě. Odfláknuté a uspěchané, píšou

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: se souhlasem TV Nova

Závěrečný díl Zlaté labutě se u diváků nesetkal s úspěchem. Někteří ronili slzy, další kroutí hlavou. Co se nelíbilo? A co vlastně skalní fanoušci příběhu ze druhé světové války odsoudili?

Článek

„Já myslela, že na konci alespoň ukážou postavy, jak žijí,“ posteskla si divačka Klára. Když se totiž Irena Mašková domlouvala s Alenou, že den po válce se potkají na jejich místě přesně v poledne, diváci přesně čekali na tenhle moment.

Ani po válce by je štěstí nečekalo

Jenže ani tehdy by se ještě žádný šťastný konec nečekal. U nás platil až do roku 1950 paragraf, který označoval homosexualitu za smilstvo. Trvalo, než ji začali lékaři vnímat spíše jako medicínské téma než jako církevní provokaci.

A opravdu by najednou Jakub souhlasil s tím, aby se jeho manželka vídala se svou velkou láskou? Nedělal by jim starosti? To však není jediná dějová linka, která divákům přišla „odfláknutá“.

Foto: se souhlasem TV Nova

Gruber hrál v posledním díle hlavní roli

Odfláknuté a nedotažené? Diváci mají jasno!

„Z posledního dílu mám hodně smíšené pocity, slaďák jak červená knihovna,“ nechala se slyšet divačka Alena.Bylo to všechno strašně nedotažená," píše Lucie."Otevřený konec, třeba budou někdy další díly," doufá Magdalena. „Přišlo mi to uspěchaný, něco bylo hezké, ale moc sladké,“ hodnotí Edita.

„Bylo to přeslazený, nereálný na tu dobu , ale přesto jsem slzela celý díl ,“ byla trochu mírnější další divačka. Přišlo mi to všechno moc nacpaný v posledním díle. Takový hrozně narychlo,“ zamýšlí se Vladimíra.

Divačka Linda měla zase naprosto jasno, jak by mělo setkání Ireny a Aleny po válce vypadat. „Alena pojede s kočárem, v něm bude holčička. Teď se spatří, nebudou tomu věřit, budou se na sebe dlouho dívat a pak se k sobě dychtivě rozeběhnou. A už spolu zůstanou ve štěstí, spokojenosti a lásce až do smrti,“ napsala zamilovaným ženám jasný scénář. Tak třeba ještě někdy…

Zdroj: TV Nova, VOYO, Facebook

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz