Hlavní obsah
Názory a úvahy

Pondělní traktorová blokáda je jako když na dobrmana vrčí za plotem čivava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Já sice moc nerozumím problematice zemědělských dotací, ačkoliv nejsem úplný ignorant a něco jíst také musím. Ale vzhledem k ohlašovaným komplikacím už dlouho nebyla Praha tak volná, jako dnes.

Článek

Změnilo se to v politickou frašku, zní na internetu. Protest nespokojených zemědělců nakonec stejně skončil bojem o to, kdo je víc slyšet. Některá část zemědělců se v průběhu dne od stávky dokonce distancovala. Vážně jsme takoví poseroutkové?

Chápu to, ale…

Chci zdravé jídlo, mám děti. Chci, aby měli na talíři to nejlepší, co naše země dává. A budu upřímná, když řeknu, že problematice financování zemědělství až zas tolik nerozumím. Nějak mi ale rozum nebere, že v tomto státě řešíme problémy tím, že zablokujeme příjezdové cesty do Prahy a donutíme dopravu zkolabovat? To je řešení problémů, když se jen vytváří další?

Co kdyby v tu chvíli bylo v sanitce dítě ohrožené na životě a neprojelo kvůli traktoru, kterým někdo vyrazil na výlet? Co žena v průběhu překotného porodu, kdy jde takřka o minuty? Proč kvůli tomu, že mě se něčeho nedostává, omezím druhé?

Poučení z toho vzešlo

Já jsem se dnes Praze vyhnula, ale podle známých už dlouho nebyla ráno tak skvěle průjezdná jako dnes. Snad někteří volili městkou hromadnou dopravu, možná další zůstali pracovat z domova. To je dobré poučení pro nás všechny, že bychom možná nemuseli planetu znečišťovat tak silným provozem.

Ale jinak je to tak, jak píšu v nadpise. Čivava, která vrčí na dobrmana. Záměr v počátcích hezký. Bude to mít ale nějaký efekt? Jsou řešením evropské dotace? Protože mimo jiné, my Češi často nejsme ochotni za kvalitní jídlo zaplatit, máme pocit, že pokud se na něčem dá ušetřit, tak na jídle. A pak to takhle dopadá… Tohle není kolaps dopravy, ale jenom zavrčení do prázdna. Ten problém je daleko hlubší…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz