Hlavní obsah
Lidé a společnost

Měli jsme s bratrem skvělý vztah. Rozdělilo nás matčino rozhodnutí, říká Lucie (29)

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Freepik (premium license)

Lucie byla vždy opatrná, stejně tak jako její máma. Jenže děti si občas dělají, co chtějí - stejně tak bratr Lucie, který chvíli popíjel, chvíli seděl ve vězení kvůli neplacení alimentů a také nadělal dluhy.

Článek

Moje máma se celé roky bála, že přijde o dům. Daniel byl neřízená střela, a i když to nebyl zlý chlap, zodpovědnost mu nic neříkala. S mojí kamarádkou Evou zplodil dceru. Miloval ji až za hrob, ale nikdy na ni nezaplatil ani korunu, protože vztah z jejich letního románku nikdy nevzniknul. Když Evě došla trpělivost, skončil brácha nakonec ve vězení.

Bráchu zavřeli a máma se trápila

Už nevím, jestli tam byl na rok nebo dva. Ale pro moji mámu to byla hrozná potupa. To víte, lidi se na ni dívali, šuškali si. To ona nesla hrozně těžko. A taky se bála, že když bude Dan dál dělat dluhy, přijde o barák. Přesto všechno jsme spolu vždy měli báječný vztah a svého bratra jsem milovala.

To jediné jí zbylo po tátovi, byla na ten dům pyšná. Postavili ho holýma rukama. A tak jednou přišla s tím, že by ho ráda darovací smlouvou přepsala na mě. Prý, aby nešel do dědictví, protože kdyby se s ní něco stalo, tak by to se mohlo ukázat, že Dan má těch dluhů někde víc, a dům by se pak musel prodat.

Osudová hádka

S mámou jsme to tak udělaly a pár let o tom Dan nevěděl. Jenže pak se podíval do katastru, už ani nevím proč. Když to zjistil, byla z toho šílená hádka. Křičel po mě, že ho chci akorát okrást, že jsem nevděčná mrcha, co mámu zmanipulovala a dá to k soudu. Máma zemřela dva týdny poté, co se to dozvěděl.

K soudu to nikdy nedal, ale náš vztah zůstal na bodu mrazu. Rok poté na sebe Dan vyhlásil insolvenci, dlužil miliony. Nechápala jsem, kdo mu půjčil. Máma měla pravdu, asi to tušila. Ale on jí nemůže zapomenout, že mu sebrala půlku doma. A mně také ne.

Zdroj: autorka vycházela z rozhovoru s hlavní aktérkou Lucií D.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Katastrální úřady

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz