Hlavní obsah

Pamatujete si Big Bena? Skončil na invalidním vozíku, život mu zkomplikovala amputace a Parkinson

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: se souhlasem FTV Prima

Milovali jste seriálového Big Bena, který vždy s kapkou naivity i neohrabanosti vyřešil jakýkoliv kriminální případ? Jeho představitel Ottfried Fischer se stal před lety miláčkem německé veřejnosti. Život k němu ale laskavý nebyl.

Článek

Seriál Big Ben, který se v originále vysílal pod názvem Der Bulle von Tölz si získal srdce diváků svou jedinečnou kombinací napětí, humoru i atmosféry bavorského venkova - a taky díky Big Benovi, kterého si zahrál Ottfried Fischer.

Kontroverzní vyšetřovací metody

Děj seriálu se odehrává v malebném bavorském městečku Bad Tölz, kde komisař Benno Berghammer řeší různé kriminální případy. Hlavní postava Benna, kterého ztvárnil charismatický herec Ottfried Fischer, je známá pro svůj vynikající smysl pro humor a poněkud netradiční metody vyšetřování. Benno je často konfrontován se složitými případy, které vyžadují nejen detektivní důvtip, ale i cit pro lidské myšlení.

Benno Berghammer žije se svou energickou a podnikavou matkou Resi Berghammerovou, kterou ztvárnila herečka Ruth Drexel. Resi vlastní penzion a často se nevědomky zapojuje do vyšetřování svého syna, což přináší mnoho komických momentů. Právě Benův vztah s matkou byl jedním z důvodů, proč si seriál získal takový úspěch.

Foto: Smalltown Boy de.wikipedia, Volné dílo, via Wikimedia Commons

Ottfried Fischer

Životní příběh Ottfried Fischera

Ottfried Fischer se narodil 7. listopadu 1953 v bavorském městě Ornatsöd, a je to známý německý herec i komik. Nejvíce se však proslavil právě rolí komisaře Benna Berghammera.

Raný život a kariéra

Ottfried Fischer vyrůstal na rodinné farmě. Už od mládí projevoval zájem o herectví a komedii. Studoval práva na univerzitě v Mnichově, ale nakonec se rozhodl věnovat umění. V 70. letech začal svou kariéru jako kabaretiér a postupně si získával popularitu díky svému jedinečnému smyslu pro humor.

Úspěch v televizi

Fischerova kariéra v televizi začala v 80. letech, kdy se objevil v několika populárních německých televizních pořadech. Největší slávu mu přinesla role v seriálu Der Bulle von Tölz, kde jeho ztvárnění komisaře Benna Berghammera okouzlilo diváky po celém světě.

Osobní život a zdravotní problémy

V roce 2008 Fischer veřejně oznámil, že trpí Parkinsonovou chorobou. Tato diagnóza ho přiměla omezit svou hereckou činnost, ale nadále zůstal aktivní v zábavním průmyslu, především jako moderátor a účastník různých televizních pořadů.

„Mám s panem Parkinsonem takovou dohodu. Některé věci mu prostě nedovoluju! Pracuji dál, nemoci se nepodvoluji, neležím v posteli, právě naopak. Radostně se procházím, třeba po Praze, a také hodně jezdím se svým sólovým komediálním vystoupením. Cítím se dobře!“ tvrdil ještě v roce 2014. V roce 2017 už ale dorazil na předávání cen na invalidním vozíku, ačkoliv zprvu se snažil chodit především o hůlce.

Nad symptomy ale nezvítězil, a nakonec korpulentního herce i tak převálcovaly. Když si o pár let později zpřetrhal stehenní šlachu při pádu ze schodů, přišel o malíček na noze, který mu museli amputovat.Bez těch tří centimetrů se obejdu. Jinak bych musel celé týdny nosit obvaz,“ vtipkoval herec pro německý deník Bild.

Dědictví a vliv

Dodnes je však Ottfried Fischer považován za jednoho z nejvýznamnějších německých komiků a herců své generace. A je jasné, že na inspektora Benna diváci jen tak nezapomenou! Překvapivě si totiž tento obyčejný seriál plný krásných panoramat získává popularitu i u mladší generace.

Ottfriedovi je oporou jeho druhá manželka Simone, která se živí jako hotelová manažerka. Byli spolu 13 let, než si řekli ano v červnu 2020. A láska je to prý jako z pohádky! S první manželkou Renate má dvě dcery.

Zdroj: bild.de

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz