Hlavní obsah
Umění a zábava

Seriál Duch bez Marty Dancingerové nemá duši

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: se souhlasem FTV Prima

Smíšený tandem v první sérii byl jasnou cestou k úspěchu. Jenže ve druhé řadě nahradila v seriálu Duch Martu Dancingerovou herecká kolegyně Leona Skleničková. A najednou je Štěpán Benoni v úplně jiné roli.

Článek

Na obrazovky se s druhou sérií vrátila detektivka Duch. V nových osmi epizodách zůstává ústřední dvojice beze změn. Policista Emil Svoboda v podání Štěpána Benoniho bude mít zase po svém boku Predraga Bjelace coby mrtvého ducha Darka. Tihle dva se vrhnou bránit svět proti zločincům a bezpráví. Jenže Marta Dancingerová tentokrát chybí. Nahradila ji kolegyně ze Zlaté labutě!

Foto: se souhlasem FTV Prima

Byla tahle trojka mnohem lepší?

Velký talent, ale stesk po známém

Herečka Leona Skleničková je velký talent českého hereckého světa. Mnozí si ji mohou pamatovat ze seriálu Zlatá labuť, kde ztvárnila židovskou dívku Ester. Původně se měla na obrazovkách objevit jen krátce, ale nakonec scenáristé její dějovou linku rozšířili. A herečka zářila štěstím.

Ze třetí série se ale nechala vypsat sama, protože odletěla do Los Angeles na několikaměsíční kurt herectví pod vedením Ivany Chubbuck. „Věřím v osud. Když se to takhle sešlo, tak to tak asi mělo být. Pro mě to byly intenzivní měsíce, které mi natolik otevřely oči, že si nedokážu představit, že bych je vyměnila za cokoliv. I když by se mi samozřejmě líbilo, kdyby produkce řekla: Leona odjíždí pryč, přestáváme točit Zlatou labuť a počkáme, až se vrátí,“ řekla v rozhovoru pro iDNES.cz.

Velkou příležitost teď dostává v seriálu Duch pro konkurenční Primu. Jenže opravdu je správnou volbou?

Bez Marty to není ono

Druhé řadě už podle prvních dílů chybí ta jiskra mezi Martou a Štěpánem Benonim, ta chemie, která mezi nimi perfektně fungovala. Leona se sice snaží se od své předchůdkyně co nejvíce odlišit a zahrát to tak, aby ji nikdo s Martou nesrovnával, prakticky se jí to však moc nedaří.

Seriálu Duch chybí Marta, a zda to v příštích dílech zvládne nahradit vtipnou zápletkou nebo skvělým scénářem, to se teprve uvidí. Zatím je to zmatené, místy - ve vší úctě k tvůrcům - trochu otravné a nemá to spád. I ten nejvěrnější divák, který neviděl první sérii minulý týden, se místy ztrácí. Budeme držet druhé sérii palce, aby to zvládla i bez Marty!

Zdroj: autorský komentář

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz