Hlavní obsah
Umění a zábava

Seriál Jedna rodina už je ztráta času. Kvalitní téma scenárista zahodil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: se souhlasem TV Nova

Na televizních obrazovkách si seriál Jedna rodina získal diváky hlavně zvoleným tématem střídavé péče. Ačkoliv bylo zpočátku zajímavé sledovat, jak rodiny řeší neobvyklé - a někdy nelehké situace, teď už je to jen přehlídka Vincenta Navrátila.

Článek

Je snad někdo, koho nerozčiluje v seriálu postava Medarda a Báry? Člověk až přemýšlí, proč do takové postavy šla talentovaná herečka Sara Sandeva. S ní a Vincentem Navrátilem přišlo do seriálu zlo a nepříjemné scény, které mají daleko k pohodě po osmé večerní.

Karel a jeho domeček

Téma střídavé péče bylo to, co seriál odlišovalo od ostatních. Příběhy z reprodukční kliniky, doktorka v podání Patricie Pagáčové, floutek Vašek Matějovský… Bylo to opravdu nutné? Proč scenáristé zničili něco, co jim donedávna vlastně docela dobře fungovalo?

Absolutním vrcholem je Karlův pobyt „v domečku“ a šílený terapeut, který chodí svého klienta v noci uspat. O tom, že důvodem jeho vyhoření bylo to, že studentovi urval uši, ani nemluvě. Zajímavé vztahy jsou absolutně pryč a je to jen nepochopitelný bizár.

Foto: se souhlasem TV Nova

Vincent Navrátil a Sara Sandeva

O střídavé péči už to dávno není

Jen marně si diváci lámu hlavu, proč něco tak dobrého, kvalitního, vtipného a potřebného v této době scenáristé znovu překlopili do podivného „nic“, co diváka vlastně ani nebaví. O střídavé péči děti už se vůbec nemluví, Martina bydlí s batoletem v maringotce, Vágy opečovává svou Vodárnu (která je to jediné dobré z novinek) a Kostková se hroutí z Karla, který se rozhodl, že bude po zbytek života malovat mandaly a stavět puzzle.

Škoda dobrého seriálu, vypadalo to nadějně. Tahle ztratí své diváky dřív než někdo řekne švec. Koho zajímají úplatky na reprodukční klinice, když jsme se mohli dozvědět mnohem víc o tom, jak vychovávat společně milované děti, když nám to partnersky nevyjde?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz