Hlavní obsah
Aktuální dění

Sobecký král Karel III.: Na trůn čekal tak dlouho, až dal nakonec přednost svému egu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: White House, Public domain, via Wikimedia Commons

Pro laika je až pozoruhodné sledovat britskou rodinu, kde se neustále bojuje o pozornost, moc i slávu. Král Karel III. je takřka dokonalým příkladem, jak myslet na blaho své - a ne blaho svého lidu.

Článek

Pamatujete si ten moment, když zemřela královna Alžběta II.? Truchlil celý svět, nebyl nikdo, kdo by se nepozastavil nad tím, že tato výjimečná žena opravdu odešla. Jako by snad byla nesmrtelná. Jenže jelikož už měla velmi úctyhodný věk, a Karlovi tou dobou bylo 73 let, očekávalo se, že se chytí za hlavu a nechá trůn Williamovi. Řekněme si narovinu, že měl o něco větší šance na dlouhodobou a stabilní vládu. Jenže se stalo to, co tušil asi tak nějak každý.

Za dlouhé čekání odměna

Jenže Karel čekal tak dlouho, že si zřejmě nechtěl nechat ujít příležitost, aby se stal králem. Dá se to pochopit. Celý svůj život byl akorát tak ve stínu krásné a opěvované Diany, a to i ve chvíli, kdy už dávno nežila. Camillu si musel obhájit před celým světem a několikrát - byť možná v duchu - opakovat, že není jen milenkou, ale jeho skutečnou láskou. Není to až dost?

Snad možná William a Harry, narození do doby médií a sociálních sítí, jsou nakonec daleko populárnější než on. Nemohl si odpustit a ukradnout si kousek slávy pro sebe? Své místo v učebnicích dějepisu.

Bude abdikovat?

Prý bude král Karel III. abdikovat kvůli zdravotnímu stavu. Světu oznámil, že má rakovinu. Všechna čest, že nic netají.

Trůn předá svému následovníkovi - Williamovi, který s Kate a jejich třemi děti dojde tam, kde měl být už v roce 2022. Kdyby si muž, který se proslavil telefonátem Camille, ve které toužil být jejím tampónem, uvědomil, že stabilita Británie by pro něj měla být daleko důležitější.

Ale to ví všichni. Všichni, jen ne on…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz