Hlavní obsah
Názory a úvahy

Tlustá Bridget Jonesová, která musí nosit bombarďáky? To už by si dnes nikdo nedovolil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: se souhlasem TV Nova

Pamatujete na báječnou Bridget Jonesovou, která byla nadějí pro nešťastné a mírně obtloustlé ženy, že na ně někde jejich štěstí přeci jen čeká? Dnes už by si takový film nikdo nedovolil.

Článek

Herečka Renée Zellweger kvůli roli ve filmové trilogii Deník Bridget Jonesové opakovaně přibrala, pak zase shazovala - a takhle pořád dokola. Tvůrci chtěli mít hlavní herečku „při těle“, aby reprezentovala ženy, které to podle mínění scenáristů nemají v životě lehké. A s tím je možná ta potíž.

Do korektní doby obtloustlá Bridget nepatří

Zatímco v době, kdy film vznikal a svět žil postavou Heidi Klum a Kate Moss, to bylo zřejmě normální, dnes už by si takové tvrzení o postavě Bridget Jonesové nikdo nedovolil. Žijeme v době, která je velmi korektní, a to zejména, co se ženského těla týče. Je to v pořádku?

Díky bohu za to! Že ženy s křivkami, nikoliv obtloustlé, už nepotřebují stahovací bombarďáky a klidně navléknou sexy krajkové prádlo. Díky bohu, že už i muži zjistili, že ženské tělo se mění - v průběhu let, po porodu, stresem… Díky bohu, že nemusíme skrývat, že někdy zkrátka nemáme perfektně oholené nohy, někdy si stěží stáhneme vlasy do culíku. Že nejsme modelky z časopisu Sports Illustrated, že jsme normální lidé.

Pánové, jste perfektní?

Muži se přeci také kvůli ženám nedělají dokonalými. Neholí se pokaždé, co mají volný víkend, aby doma neměli ani náznak strniště. Někteří často na pohovku obléknou trenky, otevřou si plechovku piva a o dalších projevech už radši nemluvě. Jsme lidi.

Přejme si, aby Bridget Jonesová byla poslední, která si musela stahovat břicho při lovení svého šéfa. Protože pokud chce muž perfektní ženu po svém boku, měl by být perfektní také. A to už je jiný příběh, že?

Bůh žehnej Marku Darcymu!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz