Hlavní obsah
Názory a úvahy

Ze seriálu Eliška a Damián udělala Emma Smetana další hořící Notre-Dame

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: se souhlasem FTV Prima

Seriál Eliška a Damián diváky nezaujal

Seriál Eliška a Damián se stal otloukánkem podzimního schématu. Na někoho to zkrátka vždy padne, loni to byly seriály Pálava a Hořký svět. Ale vážně je tak masivní kritika oprávněná?

Článek

Od chvíle, kdy se moderátorka Emma Smetana vyfotila v dubnu 2019 u hořící katedrály Notre-Dame, se stala terčem posměchu. Otázkou je, zda skutečně oprávněně. V dost podobné situaci je teď seriál Eliška a Damián. K tomu, abychom pochopili, co se tady opravdu stalo, je třeba se podívat trochu do historie.

Emma byla vždy kontroverzní, i když se o to nesnažila

Milovanou zemí je pro Emmu Francie, kde strávila spoustu času. I tam možná získala jiný pohled na svět, který každému nebyl po chuti. Když nastoupila v roce 2012 do zpravodajské relace televize Nova, aby o pár let později odešla, zrovna se netajila tím, jaké byly její důvody. Dalo by se říct, že mluvila o zjednodušeném zpravodajství pro jednoduché, které odmítala akceptovat.

Ve všech dalších rozhovorech, které dala, si s moderátory vždy vykala. A pokud na to zapomněli, ostře jim to připomněla. To vyvolávalo řeči, že je arogantní, odměřená a Česká republika jí stále není dost. Své dcery pojmenovala Lennon Marlene a Ariel Ava, čímž si vysloužila další kritiku. A té bychom našli nespočet. Cokoliv udělala, bylo okamžitě terčem posměchu, kritiky a analyzování.

Diváci se rozhodli, že to nebude dobré

Je Emma kontroverzní? Možná pro českou společnost ano. Její partner nafotil loni v Karlových Varech plakát pro Esquire, kde se líbá s Jakubem Strachem, známým jako DJ NobodyListen. Letos se pro Esquire Emma s Jordym svlékli rovnou oba - dvojice, která ráda provokuje, se ukázala zcela nahá. O rozruch se na internetových diskuzích zase postaralo ochlupení Haje. Slyšíte, jak absurdně to zní? Společnost si vždy vybere někoho, kdo udělá vše špatně. A v tomhle desetiletí je to právě Emma.

Proto mohlo být Primě více než jasné, že nasadit jí do hlavní role v nově připravovaném seriálu zdvihne lidi ze židle. Stalo se to? Ano! Bylo to v pozitivním duchu? Už od začátku ne. Diváci tento seriál odsoudili v podstatě v začátcích. Bylo absolutně jedno, jestli to bude velká sláva nebo velký propadák. Někteří se rozhodli, že to zkrátka nebude dobré. Stačí, aby jedno médium napsalo, že je to brak, strhla se pod tím diskuze v podobném duchu - a další už je budou jen následovat.

Seriál už nemá šanci

Začínající herečce Emmě se povedlo to, co už kdysi katedrály Notre-Dame. V situaci, která to vůbec nevyžadovala, na sebe strhla posměch a pozornost všech, kteří jí chtějí jen trochu ublížit. Tentokrát se s tím svezl i seriál Eliška a Damián - a je dost možné, že tohle je pro slečnu Smetanu poslední role. Zkrátka… Tvůrci moc dobře vědí, jak se k ní veřejnost staví. Prima to riskla. A možná to bude pro vedení televize zdaleka poslední risk. Nebo to zavdá dalšímu pokračování seriálu ZOO, který měl mít jen 160 dílů.

Nějaký zvláštním způsobem se Emma nestala miláčkem davů ale tím, kdo dokáže společnost dokonale rozdělit. Aniž by se o to snažila. Udělala něco zlého? Je proti někomu nepřátelská? Ublížila někdy někomu? Proč jí vlastně diváci nemají rádi? Kdo ví…

Teď už je jedno, na kolik budou další díly dobré. Seriál už nemá šanci u nikoho. A je dost možné, že zmizí stejně potichu jako Dobré zprávy…

Zdroj: seriál Eliška a Damián, wikipedia.org, Facebook, Instagram

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz