Hlavní obsah
Názory a úvahy

Názorová cesta našich dezolátů

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: www.pixabay.com

Pojďme se společně podívat na vývoj myšlení našich věčně nespokojených spoluobčanů, takzvaných dezolátů. Kdy to začalo a čím to skončí?

Článek

Na úvod bych se rád omluvil všem dezolátům, které zde pro zjednodušení dezoláty nazývám. Ano, i oni mají jména a někteří sem tam dokonce i svůj vlastní názor. Ale pro potřeby tohoto článku nám postačí všeobecné označení. Já jsem byl takto nazýván kavárenským povalečem, ačkoliv kávu nepiju a logicky do kavárny ani nechodím. Jsem nazýván chciválkem, ačkoliv jsem nikdy nikomu netvrdil, že bych si přál, aby na Ukrajině umírali lidé. Ale člověk to bere tak, že je z opačného názorového tábora a tudíž má nějakou nálepku.

A teď už k samotnému názorovému veletoči našich spoluobčanů z tábora věčně nespokojených lidí. Všechno to začalo poměrně nenápadně chemtrails. Dezoláti, kteří tehdy ještě nenosili toto označení, ale používejme ho už zde pro lepší přehled, byli obvykle nespokojení jedinci. Často v ne úplně dobré životní situaci, obzvláště ekonomické, záviděli ostatním, že nemají takové dluhy a jejich život je kvalitnější. Ruku v ruce s finanční negramotností samozřejmě jde i inteligence a vzdělání. Platí zde přímá úměra - čím lepší vzdělání, tím lepší finanční gramotnost. A tito ne úplně obdaření jedinci potřebovali nějakou vzpruhu. Potřebovali být jiní, odlišit se a být zajímaví. Vědět něco víc než ostatní. Zároveň na internetu našli nové vůdce propagující myšlenky, které se jim líbí. Proto stvořili problém chemtrails. Konspirační teorií, která tvrdí, že nás dopravní letadla práškují jakousi chemií, jež ovlivňuje naše myšlení a my se tak stáváme poddajnějšími, což se hodí světovým vládám, nejvíce USA, zednářům, Sorosovi atd. K čemu, kdo ví? A důkazy? Ty samozřejmě existovat nemohou, protože vše je pochopitelně přísně tajné. Ovšem jak se to dozvěděli dezoláti, nikdo neví.

Chemtrails brzy začaly sekundovat 5G sítě. Ďábelský vynález, který měl tavit mysl lidí a dělat z nich nemyslící stádo zombíků. Obranu před 5G sítěmi jsem nikde nenašel, možná ani žádná nebyla. O to víc bylo třeba na sítích křičet, jak se „nám“ to nelíbí a jak takové vynálezy nechceme, protože „víme, že jsou určeny k zotročení lidí“. Ideálně těch co prokoukli a ví, co na nás Gates chystá… Můj telefon chytá 5G síť už nějakou dobu, ale nepřijde mi, že bych zezombíkovatěl. Třeba to je tím, že nenosím alobalovou čepičku a už zombík jsem.

Další stádium, tentokrát o poznání nebezpečnější, přišlo v době covidové. Zde už šlo zdraví i život. Víceméně ti samí, kteří nosili alobalové čepičky s anténkou proti chemtrails, se najednou shodli na tom, že covid neexistuje a že to je jen výmysl zlého západu, aby nás mohl lépe ovládat. Jakákoliv logická informace proti tomuto názoru jimi byla okamžitě vyvrácena bez argumentu, ideálně urážkou či pouhým konstatováním „otevři oči, když to nevidíš“. Jak se covid vyvíjel, přišla vakcína. Samozřejmě dezoláti se jí velmi rychle zhostili a začali propagovat její škodlivost až smrtelnost. Zde opět jakékoliv relevantní informace vyvraceli bez argumentů a stáli si za tím, že do týdne, případně měsíce a případně do roka musím umřít, když mám v sobě ten „sajrajt.“ Od těch trochu méně radikálních jsem se doslechl i něco o neplodnosti. Nic z toho ale nepřišlo, stále píšu…

Zatím poslední fáze dezolátského vzdoru proti elitám se zhostila války na Ukrajině. Pochopitelně obhajují východní verzi, že za válku si může Ukrajina sama, případně verzi, kde ten iniciátor je USA. Kdo také jiný, že? Celá tato dezinfo scéna hltá veškeré zprávy vyslané z Ruska, které šíří svou vlastní propagandu. Z naprosto jasných důvodů se našim dezolátům (zde už i s variantním označením chcimíři) takové zprávy líbí, neboť podporují jejich vizi světa. Tu, kde je Západ zlý a Rusko hodné. A když je jim argumentováno, že situace je poněkud jiná, což je podpořeno tvrzením analytiků (tedy lidmi zabývající se válkou profesně) nebo obrazovými doklady, nastupuje opět klasická obrana bez argumentů, která je plná agrese a pohrdání.

Poslední stádium zde máme čerstvě. Jedná se o dezolátní formace kolem povodní. Přírodního jevu, který naše území, bohužel, čas od času zasáhne. A naše dezinfoscéna dokáže i z takovéto přírodní zákonitosti vytvořit nemalé množství natolik neskutečných blábolů, že z toho jde hlava kolem. Jediné, co jsem zatím nezachytil je příběh s Reptiliány. Zvláštní na tom je, že při žádné povodni v minulosti, včetně těch poměrně nedávných, jsem takové myšlenky nikde nezachytil. Že by to bylo prostě jen tím, že ve společnosti, mezi dezoláty, je jen blbá nálada? A existuje něco, co by tu blbou náladu zlepšilo? Obávám se, že jediný recept bychom mohli hledat v tradičním vtipu, v němž smutný pán, stěžující si, že soused má tak krásnou kozu, odmítá nabídku pána Boha mít také takovou, s tím, že by si spíš přál, aby spíš sousedovi ta jeho pošla. Říká se, že tento vtip je tradičně český, čemuž já odmítám věřit. Když se ale kouknu na naši věčně nespokojenou dezinfo scénu, obávám se, že je pravdivý víc než dost.

Co říci závěrem? Asi že se naší dezinfoscéně omlouvám, že jsem je tak „zdrbnul“, ovšem když se člověk při živelné katastrofě, při níž už bohužel dochází i ke ztrátám na životech, dozví, že si za to můžeme sami, to se pak člověku vaří krev. Lidi, vemte rozum do hrsti a zkuste si dát internetový detox, nejspíš vám to prospěje. A kdyby vás napadlo, čím že bychom vám mohli zlepšit náladu, dejte vědět.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz