Hlavní obsah
Názory a úvahy

Jistý miliardář tvrdí, že bez fosilních paliv by nebyl rozvoj. Jak je to?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay.com

Fosilní paliva všude kam se podíváš

Skutečně si můžeme dovolit se vzdát spalovacích motorů a kouřících komínů?

Článek

Já říkám, že nemůžeme. Ne že by to technologicky nešlo. Minimálně v nějakém časovém horizontu. My se fosilních paliv nevzdáme z jednoho hlavního důvodu. My prostě máme v DNA potřebu něco pálit. Už pračlověk miloval oheň. Jen díky němu se ohřál a přežil. Jen díky němu si dokázal opéct potravu a přežil.

Na začátku průmyslové revoluce byl kouřící komín prostě symbol úspěchu. Takže proč se vzdát úspěchu. Vidíme to dnes, kouřící komíny jsme přestěhovali do Číny a kdo ekonomicky nejvíc roste? Právě Čína. Kromě toho že jsme se připravili o kratochvíli koukat na kouřící komíny, jsme se připravili o smrad, který to přináší. A místo toho, abychom na škodliviny umírali my, tak na to umíraj Číňani, který si to ani nezaslouží. Taková nespravedlnost!

Prostě já chci svoje komíny a neberte mi moje hračky! Chci pořádný obrovský SUV, nejlíp starší ameriku, co alespoň trochu nahradí ty komíny. A nebo aspoň diesel bez filtru pevných částic, aby to pořádně kouřilo. Ty spaliny přímo do plic. Ano, jak krásně to zkracuje život!

Změníme-li myšlení, mají zelené energie šanci. Jinak nikoli.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz