Hlavní obsah
Názory a úvahy

Paráda, je odmakáno a teď vytvořit demokratickou opozici

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Piráti

Podle všeho se udělalo opravdu hodně, tak teď ustoupit do opozice a makat ještě víc.

Článek

Všechno je to o investici. Buď teď z opozice dobře prodám všechno dobré, co se udělalo, anebo si to odsedím do voleb a tak to projedu.

Jasně, vstup do koalice s ODS se dal ukecat jako koalice možného a odbabištění politiky. Tři roky stačily a teď tu starou dobrou korupční a klientelistickou ODS elegantně opustit. Vláda bude mít pořád 104 a Piráti budou moct konstruktivně ukazovat, co dělá vláda špatně a předkládat řešení. Ano, přijdou o posty a pěkné peníze a ano, budou muset ještě víc makat. Ale pokud opravdu chtějí dělat politiku pro lidi a pro tenhle stát, tak si ty ruce rozvázat musí. Teď jsou jak rukojmí, který si dobrovolně nechal zavázat ruce zlatým provazem. Co že je zlatý, pořád je to provaz, který svazuje ruce. A Piráti je teď zoufale potřebují volné. A zároveň, pane Bartoši, díky za vše, ale předejte žezlo někomu dalšímu. Lukáš Černohorský by to mohl zvládnout. Otázka je, jestli by vůbec chtěl. Nicméně být předsedou strany 13 let z její 15 leté existence je slušný a jistě nepřekonatelný rekord. Nicméně není to o rekordech, ale o tom, umět vedení předat dalším a zajistit, aby nové vedení stranu posunulo dál.

Už teď se musí makat na senátních a krajských volbách. A protože není čas ztrácet čas, tak by již teď měli Piráti avizovat, že v září odejdou z vlády a budou tvořit jedinou demokratickou opozici. Vládě budou navrhovat lepší řešení než teď dělá a zároveň ji budou koukat pod ruce a v případě potřeby ji klepnou přes prsty.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz