Hlavní obsah
Názory a úvahy

Patrioti pro ruskou Evropu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Patriot jako zelený mimozemšťan

Nová frakce v Evropském parlamentu zapomněla na jedno slovíčko.

Článek

Ano, oni jsou pro Evropu. Ale co je to Evropa? A pro jakou Evropu jsou? Asi by odpověď měla být taková ta líbivá, neutrální. Něco jako pro Evropu, kde se se všichni budou mít dobře, pečení holubi létají do huby a všechny problémy odvála právě tato frakce. Jenže Babiš a spol zapomněli říct, že jejich pro Evropu znamená něco ještě jiného. Oni chtějí Evropu, kde se budou mít dobře jenom oni. A s jejich schopnostmi a možnostmi je to jednoduché. Demokrati je pro jejich křivý charakter nechtějí, a tak jim zbývá už jen ten Putin.

Čili ano, jsou pro Evropu. Ale pro Evropu, kterou ovládne Putin a bude si je držet jako loutky. A oni budou jen doufat, že se nějakým omylem neocitnou v jeho nepřízni. Jak kdysi Paroubek řekl památkou větu „Kdyby tady byli mimozemšťani, tak se spojím klidně s nima.“ A v tom je základní mantra kolaboranta. Pro svůj vlastní prospěch se spojí s kýmkoli, kdo mu zajistí dobré živobytí. Už neřeší, co bude potom. A ani nepřemýšlí nad tím, proč je ten někdo chce. Že vlastně jen díky jejich zradě padne komunita, která jim celou dobu zajišťovala prostor pro život. Oni jsou sobci, jim je to jedno.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz