Hlavní obsah

Proč sami sobě lžeme a podřezáváme si tím větev?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Seznam.cz

Tudy cesta opravdu nevede…ilustrační foto.

Jenom blázni se radujou, když loďka se naklání…(písnička L. Filipové).

Článek

Krásné ráno všem!

Ach jo, asi začnu brát prášky na spaní, abych vydržel spát déle, jednak je to prý zdravější, jednak mě pak nic nebude nutit číst články, které mě nutí k reakci. Zkrátka, jak říkala sestra v nemocnici při mé hospitalizaci : 'V rámci zachování svého duševního zdraví nečtu noviny a nedívám se na zprávy ‘.

Kéž by to bylo tak jednoduché…nicméně v duchu hesla : Kdo zlu nepodporuje, sám zlo tvoří jsem se rozhodl podělit se o mé myšlenky, které ovšem nevydávám za jediné správné a nikomu je nevnucuji. Prostě literární útvar úvaha, podtitul k zamyšlení.

Opět na Seznamu několik negativních článků, útok nožem v Solingenu, podpora proruských tendencí, klesající konkurenceschopnost evropských výrobků… vezmu to popořadě.

Solingen, Francie, Anglie, Švédsko a další místa útokú migrantů jsou jen důsledkem naší zaslepenosti nevidět věci v kontextu času a faktú. Ač je teď nejvíce zviditelňován tento problém v Německu, ve Švédsku dosáhnul již takové úrovně, že se mluví o pokraji občanské války. Může za to sociální politika Švédska v minulosti i současnosti, kdy dává velké sociální jistoty všem svým občanům, přičemž migrační politika je velmi benevolentní a umožňuje poměrně rychle švédské občanství získat. Země je plná Indů, Pakistánců, Iráčanů, Syřanů, Asiatka, vnímáte si také, že se ve velké většině případů jedná o národy, které jsou spolu takříkajíc na kordy? Jejich první vlna byla vděčná, že se o ně Švédové postarali, nicméně již druhá generace je svým postavením „odlišných“ frustrována a radikalizuje se . Policie si stěžuje na gangy nezletilých, kteří v neprústřelných vestách a se zbraněmi v rukou kradou, radují, válčí na ulicích mezi sebou o vliv, konají žhářské útoky…to je to kulturní obohacení, po kterém politici napříč Evropou tak prahli a teď namísto předpokládaných levných pracovních sil mají mladé teroristy. Nemusíte chodit daleko, zeptejte se obyvatel Mladé Boleslavi a Plzně, jak tam řádí ve večerních hodinách gangy gastarbeitrů, přívezení sem agenturami, jako levná pracovní síla pro Škodovku. V Německu to samé v bledě růžovém,s tím rozdílem, že tam tato skutečnost bují už od 60.let minulého století, kdy do země proudili Turci na práce, které rodilý Němec dělat odmítal. Podlézání, přednostní přidělování ubytování a pracovních míst pro tyto skupiny v současnosti , a to navzdory tomu, že spousta rodilých Němců žije hůř, vede pak k tomu, že je jen otázkou času, kdy zde povstání nový Hitler.

Co se týká naší čím dál silnější tendence shlížet k Východu, odpovídám proboha, jen to ne ! Tak rychle jste zapomněli, jak to tu bylo vedeno za Rusa ? Ano , dnešní EU vedená liberalisty, neomarxisty a zelenými fanatiky je horší, než bývalá RVHP, ale za to si můžete sami, tím koho jste volily, svojí neúčastí ve volbách, svým omezeným rozhledem a neschopností analytického myšlení, schopností věřit populistickým a jednoduchým řešením. Pak se nedivím že vše vypadá tak, jak vypadá. Na vaši obhajobu musím uvést, že jde o všeobecně „oblíbené“ řešení. Například po útocích nožem v Německu uvažují o zákazu nosit nože. Geniální ! Samozřejmě, jakákoliv zbraň sama od sebe ohrožuje svoje okolí, mně třeba doma pravidelně vyskakují nože že zásuvek, kladiva a šroubováky společně s ostrými dláty z nářadí a jdou po mně ! Musím se pravidelně zamykat strachy na záchodě. V čem udělali soudruzi v Německu chybu ? Že by jako v Anglii, kde zakázali pro větší bezpečnost střelné zbraně a ejhle - máme nárůst kriminality páchání se střelnou zbraní ! Jak je to možné ? Inu, on si zločinec zbraň nepořizuje legálně, víme ? A protože předpokládá, že jste zákona dbalý občan, nemůžete mít zbraň legálně, tudíž je velká pravděpodobnost, že jste bezbranný. Zákon platí jen pro toho kdo ho chce dodržovat, říká múj kamarád právník. Ostatní na něj zvysoka kašlou…

Po střelbě na Filozofické fakultě u nás, v závěru minulého roku se tady našli “ chytrolínští dobráci “, navrhující zakázat legálně držení zbraně. Určitě to pomůže, viz výše. Dle zákona je zbraní cokoliv, čím učiníte útok proti tělu důraznější. Takže zakažme prosím auta, kolik ta pozabíjejí lidí, kromě nožů ještě půlky, sekery, krumpáče, kladiva, páníčky žehličky , pro jistotu i vidličky pilníky, šroubováky, nakonec i metnutá dlažební kostka je skvělá zbraň, takže okamžitě přestaňte dláždit silnice a chodníky !!!

Pak už nás všechny čeká jen všeobjímající ráj na zemi, jak o tom v dějinách příklady spoustů čtem…

Klidné snění o maximálně bezpečném životě všem ideologických snímkům!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz