Hlavní obsah
Příroda a ekologie

Vítání ptačího zpěvu proběhne i na Hradeckém rybníku v Tovačově

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: Jiří Šafránek

Pozorovatelé ptactva se sejdou v Tovačově.

V neděli 7. května se uskuteční ornitologická exkurze pro veřejnost, kterou pořádá Moravský ornitologický spolek. Zájemci o poznávání a pozorování ptactva se sejdou u Hradeckého rybníka v Tovačově.

Článek

Sraz zájemců o poznávání a pozorování ptactva je v 8.00 hod. u sádek Hradeckého rybníka v Tovačově (49.4352447N, 17.2943761E). Exkurze se zastaví i u Křenovského rybníka a dále bude pokračovat po hrázích Hradeckého rybníka. Akce je součástí mezinárodního Vítání ptačího zpěvu.

Zájemci o pozorování ptactva se mohou k exkurzi připojit i kdykoli později přímo na hrázi rybníka. V případě velmi špatného počasí se akce nekoná. A nezapomeňte si vzít s sebou dalekohled.

Foto: Jiří Šafránek

Pozorovatelé ptactva.

Účastnící se mohou těšit na pozorování nejen vodních ptáků, kteří se touto dobou vrací zpět na svá hnízdiště. Dozvědí se, jak naslouchat ptačímu zpěvu přímo v terénu a jak poznat některé druhů podle zpěvu. Exkurzi povede Lukáš Brezniak, člen Moravského ornitologického spolku, který je středomoravskou pobočkou České společnosti ornitologické.

Na střední Moravě se uskuteční v rámci letošního Vítání ptačího zpěvu i další akce, jejich seznam najdete na webu ČSO: https://www.birdlife.cz/pozvanka-na-vitani-ptaciho-zpevu-2023/

Zdroje informací:
Lukáš Brezniak a https://www.birdlife.cz/pozvanka-na-vitani-ptaciho-zpevu-2023/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz